1Shares

Lassan itt a karácsony, a szeretet ünnepe. Mindenki vásárlás lázban ég, próbálja kitalálni kinek mit adjon az idén. Kevesen gondolnak arra, hogy saját maguk készítsenek ajándékot szeretteiknek. Tudom, most azt mondják magukban, hogy nekem nincs időm ilyesmire, nincs kézügyességem, nem akarok ezzel foglalkozni egyszerűbb, ha megveszem. Pedig néha olcsóbban kijövünk, ha magunk alkotunk, az ajándékozott is jobban fogja értékelni, amit tőlünk kap. Lehet csak egy kis apróságot is, nem kell nagy dolgokban gondolkozni. A karácsonyban nem az a lényeg, hogy minél nagyobb és drágább ajándékok tömegével lepjük meg családunk tagjait, barátainkat. 

gasztroajandek_fed

Halmos Mónika Gasztroajándékok című könyvében rengeteg olyan ötletet találunk, amihez nem kell más csak egy befőttes üveg, szörpnek való üveg, szilikonos jégkocka készítő, szalag és alapanyagok, amelyekből akár borzselét, DIY gyümölcskenyeret (a gyümölcskenyér hozzávalóit rajuk bele és az ajándékozott készíti el, lehetőleg nekünk :-D ), karamellkrémet, vitaminos zselés cukrot, fűszeres ropogtatni valókat készíthetünk. A DIY gyümölcskenyér helyet rakhatunk az üvegbe forró csokihoz, zab sütihez való alapanyagokat vagy amit csak kitalálunk. Csipke szegéllyel keretezett lapok között kedvünkre keresgélhetünk megfelelő ajándékot karácsonyra, de szülinapra és évfordulókra is.

13

A Praktika magazin ötletek tárháza nem csak karácsonykor. Egy-két évre visszamenőleg megtalálhatja könyvtárunkban a magazin számait. Készíthet egyszerűen barátnőinek fülbevaló állványt, ékszereket, bonbonos dobozt a nagyiknak, édesanyáknak. Jövő évi naptár családi fotókkal remek meglepetés lehet egész évre. Régi bútordarabokat, például régi fa kisszékünket lecsiszolhatjuk, átfesthetjük, bármilyen motívumot rápingálhatunk, gyermekünknek megfelelő ajándék lehet. Hogy fog örülni neki a pici! A gyertya és a szappan sohasem megy ki a divatból és mind a kettőt mi magunk is el tudjuk készíteni. Variálhatunk a színekkel, az illatokkal, bármivel díszíthetjük. 

6260380-nagy

Kreatív ajándéktár című könyvben Mészáros Orsolya fordításában 120 különféle saját készítésű ötlet közül választhatunk. Meglephetjük a családot egy fotóalbummal, a tini lányunkat egy átalakított tükörrel, variációkat találunk házi szappanra és gyertyára.  Feldobhatjuk a régi ágyneműket és konyharuhákat új motívumokkal, amihez nem kell más csak egy falevél és festék. Kisebbeknek készíthetünk monogramos akasztókat a gyerekszobába.  Dobozt, befőttes-, cukorkás üveget dekorálhatunk, tölthetünk meg minden földi jóval, mindennek csak a képzeletünk szabhat határt. Lépésről lépésre végigvezet minket a szerző, mellette képeken is követhetjük a folyamatokat. Biztosan találunk a család minden tagja számára ajándék ötletet. 

 Az édességek sem maradhatnak ki a karácsonyi ajándékok közül. Do It Yourself – DIY -Csináld magad könyvsorozat Színes cukorkák kötetében a kicsiknek és nagyoknak jobbnál jobb édességeket gyárthatunk. Olvadós-, pille-, karamell- és zselés cukorkákat, nyalókákat, cukormázas almákat, hogy a vitamin bevitelről se feledkezzünk meg ebben a hideg időben.  :-D 

A magazinok és a könyvek megtalálhatóak a könyvtárban. Mindenkinek jó szórakozást és sikeres ajándékkészítést kívánok. 

Minden olvasóknak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog, Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok! 

319


Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások