GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Filmajánlók

Távol a világ zajától

Horváth Péter* 2017-01-24 10:13:16

/Far from the Madding Crowd/
Szinkronizált, amerikai-angol romantikus filmdráma, 114 perc, 2015
rendező: Thomas Vinterberg

 

Thomas Hardy regényéből készült film egy jóízű és szívmelengető, erdős és hegedűs, dombos és sziklás – szóval igazi téli estékre való – férfi–nő mese, nagyszerű színészi játékkal, Batsheba (Carey Mulligan), élettel teli, vibráló, független személyiség, - a filmben minden jelenete kisebb ajándék -, egyszerre kemény, önfejű és szerethető…  és nagyon szép. Nem csoda, hogy aki látja, beleszeret. És az sem csoda, hogy ő maga sem tud választani az érte versengő férfiak között. Először Gabrielt , a birkapásztort bűvöli el, és bár kölcsönösnek tűnik köztük a vonzalom…, azonban szerelmével üldözi őt a környék legjobb módú agglegénye, Boldwood is. A legvonzóbbnak pedig egy katona, Troy őrmester tűnik. A választás nehéz: sok megpróbáltatás és öröm; vonzódás, hazugság, féltékenység kell hozzá, hogy Batsheba rájöjjön, ki az, akire igazán szüksége van.
A kedvesünkkel nézett film mellé Carey Mulligan alakításához hasonló életteli, vibráló, sejtelmes vörösbor bontsunk, mondjunk egy finom, fűszeres kadarkát.

Filmelőzetes itt

Sils Maria felhői

Csabai Ágnes 2016-12-30 10:56:24

A történet röviden: az öregedő színésznőnek felajánlanak egy szerepet annak a filmnek az újraforgatásában, amiben 20 évvel ezelőtt már eljátszotta a gátlástalan, fiatal szeretőt egy szerelmi háromszögben. Most az öngyilkosságba hajszolt feleség szerepét kellene eljátszania. A szereplők Svájc egyik legszebb helyére vonulnak vissza próbálni, méghozzá a Malaja-hágóhoz, melynek érdekessége a páratlanul szép és különleges felhőjárás.

A főszerepet páratlan érzékenységgel alakító Juliette Binoche a film forgatásakor töltötte be az 50. évét. Igazából saját magát alakítja a filmben, a többi szereplő leginkább csak valamiféle hátteret biztosít neki.

A film olyan kérdésekre keresi a választ, hogy mit jelentett egykor színésznőnek lenni és mit jelent ma a sztárság.Lehet-e egy sztárnak magánélete, hogyan tekint vissza pályája kezdetére egy sikeres színésznő, érdekli-e egyáltalán a nézők véleménye.

Aki szereti Juliette Binochet, ki ne hagyja ezt a filmet!

 

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás