GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Louise O'Neill: Örökké a tiéd

Nagy Bianka 2017-12-03 18:18:28

freida (direkt írtam kicsivel, mert a történet szerint a nők nem érdemlik ki, hogy nagy betűvel kezdődjön a  nevük) egy modern világban él, ahol a nők egyetlen  feladata, hogy a férfiakat és a társadalmat szolgálják. A nőket 3  csoportba sorolják: házasok, ágyasok és szűznővérek. Minden lány  arra vágyik, hogy egyszer egy férfi felesége lehessen. Így van ezzel  freida és egykori legjobb barátnője isabel is. Hogy miért csak egykori  barátnők? Erre egyszerű a válasz. Az utolsó év mindenkit megváltoztat.  Az összes lány azért igyekszik, hogy minnél előkelőbb helyet szerezzen  a ranglistán. De ez mind fokozódik, mikor megérkeznek az örökösök.  freida is megérti, küzdenie kell, ha meg akarja szerezni azt, amire  vágyik, de lehet, ezért fel kell áldoznia mindent, amit eddig  megteremtett magának.

Műfaj: romantikus, ifjúsági

Korosztály: 16+
 
Kinézet: Kicsit furcsa, nem megszokott és szerintem nem sok köze van a történethez, de nem is ez tetszett meg benne annyira. Hanem a cím furcsa felírása. Tulajdonképpen beleékelték egy mondatba, ezért eleinte azt hittem, az egész egyben van. De nem, csak én olvastam egybe. Viszont az a pár szó jól összegzi a történet lényegét. "Válassz egy lányt, aki csak a tiéd!" Ez mindent elmond a könyvről.
Történet: Ha képes vagy végigolvasni ezt a regényt, akkor minden elismerésem a tiéd. Ugyanis ha nem vagy elég erős, akkor ez a könyv nem neked ajánlott. Az embernek NAGYON könnyen önértékelési problémái támadhatnak a sztoritól, még akkor is, ha eddig teljesen jól megvolt. Mivel minden egyes lehetséges alkalommal azt sulykolják a történet szereplőibe, hogy ugyan tökéletesnek teremtették őket, de mindig lehetnek tökéletesebbek. És ezt egy idő után könnyen képes mindenki magára húzni, minden akarat ellenére. De ha ezt nem vesszük figyelembe, akkor egy érdekes regényt kapunk, erős társadalomkritikával megfűszerezve. Nekem nagyon tetszett, bár én nem szívesen élnék ilyen világban.
Szereplők:  
freida: Nem meglepő módon kicsit eltér a többiektől, bármennyire is igyekszik beleolvadni a társadalomba. Mindent megtesz azért, hogy házastárssá válhasson, így sokszor rossz döntéseket hoz.
isabel: Az utolsó évben elzárkózik a többiektől, így egyszerre válik mellék- és főszereplővé, mivel volt barátnője sokat gondol rá. Sajnos ő is a rossz útra tér és a történet végén meg is fizeti érte az árát.
meghan: Miután isabel likvidálta önmagát, utána az osztály vezető egyénisége. Tulajdonképpen hasonló posztot tölt be a történetben, mint az amerikai tinifilmekben a pomponlányok vezetője. 
Darwin: A No. 1 örökös, Goldsmith bíró fia. Minden éva álma. freida és meghan is kegyeiért versenyzik. Különleges srác, képes meglátni az értéket  a legsablonosabb lányokban is.
 
http://icantkeepcalmimareader.blogspot.hu
 
                                                                                                  Bianka   
  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom