GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Léner Péter: Sztankay

Csabai Ágnes 2017-04-28 10:16:26

Léner Pétert és Sztankay Istvánt különös kapcsolat fűzte össze.14 éves koruk óta ismerték egymást. Egyszerre vették fel őket a Színművészeti Főiskolára. Léner Péterből rendező lett, Sztankay Istvánból színész. Egyidőben voltak pályakezdők Miskolcon, majd néhány év után együtt érte őket az a megtiszteltetés, hogy a Nemzeti Színházba szerződhettek. Legendás barátságuk több, mint 60 évig tartott. Ki más is írhatott volna Sztankay Istvánról, a Nemzet Színészéről életrajzi könyvet, mint Léner Péter?

A kicsit borongós, szomorkás hangvételű könyv némi bepillantást enged Sztankay István magánéletébe is, amely talán nem volt annyira sikeres, mint színészi pályafutása. Zárkózott, kicsit magának való ember képe rajzolódik ki előttünk olvasás közben. Igaz, soha senkinek sem ártott, sőt még csak rosszat sem szólt kollégáira! Szeretett volna a Nemzet Színésze lenne, amikor végre megkapta ezt a megtisztelő elismerést, betegsége már megakadályozta, hogy igazán felfogja és örüljön neki.

 

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom