Kreatív feladatok

Minden csapatnak legalább 4 kreatív feladatot teljesítenie kell a diadal során. A szorgalmas csapatok bónusz zsetont szerezhetnek, ha többet is elkészítenek, de nagyon fontos, hogy mindegyik kreatív feladatból legalább egyet-egyet megcsináljatok a játék végéig. A feladatok 5-5 zsetont érnek!

 1. Snow elnök antológiája

  Állítsatok össze egy antológiát legalább 15 kedvenc versetekből, mely az adott könyv témájához és hangulatához illik. A kötetet készíthetitek kézzel, vagy digitális technikával, lehetőleg szépen formázva, akár illusztrálva is a verseket egy-egy szép fotóval, rajzzal. Az antológia tartalmazza a versek szerzőjét, címét, és a szerzői jog* megsértése nélkül a teljes verset, vagy az adott vers leginkább a könyvhöz illő részletét. Az elkészült antológiát (kézzel készített kötet esetén, az arról készült elektronikus másolatot: fényképet, vagy szkennelt file-t) töltsétek fel a honlapra. A kézzel készített anyagot be lehet hozni a Gyermekkönyvtárba, ahol segítséget tudunk nyújtani a szkennelésben, digitalizálásban is. Pdf vagy Word file-t kérünk.

   

  * Teljes vers közzététele: 70 éve elhunyt szerző esetén szabadon felhasználható, egyéb esetben legjobb, ha csak idézetet választotok belőle. Idézet esetén is jelöljétek meg a forrást és a szerzőt.

   
 2. Nézzem vagy olvassam?

  Az adott könyvhöz készítsetek saját filmtrailert (maximum 3 perces legyen), vagy saját plakátot. (Kinek adnátok a könyvből készített filmben a szerepeket, milyen filmzenéje lenne, milyen helyszínen játszódna, stb). Mintául egy olyan trailert mutatunk be, melyet a Nagy Könyves Beavatás vetélkedő (az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár és a Gödöllői Városi Könyvtár közös vetélkedője) során a Book Warriors csapata készített Fábián Janka: Emma szerelme című könyvéhez.   
      
   

 3. Legyél te is játékmester!

  A Kapitólium kiválasztotta Gödöllő 12 legszebb zöld helyszínét a játék körzeteihez. Mivel Gödöllő a Parkok Városa, rengeteg szép kertet, parkot ki kellett hagynunk a listából. Arra vagyunk kíváncsiak, ha ti lennétek a játékmesterek, ti hova helyeztétek volna a 12 körzet központját? Találjatok másik 12 zöld, virágos, kertes, csobogós, bio, stb. helyszínt Gödöllőn és erről készítsetek fotómontázst/videót/térképet. Lehet digitális technikával, vagy nyomtatva, rajzolva/festve.

   
 4. Az író is tévedhet…

  Nem minden író képes jó címet adni regényének. Mert milyen is a jó cím? Elsősorban egyedi, jól megjegyezhető. Másodsorban ad egy Aha-élményt az olvasónak: csak miután végig olvastad, érted meg igazán a cím jelentését. És persze ideális esetben akár szimbólumként is működhet. Most rajtatok a sor! Találjatok ki egy elolvasott könyvhöz öt új, frappáns, ütős címet, mely szerintetek sokkal jobban illik a műhöz, mint az eredeti! Ti tudtátok, melyek voltak az Iskola a határon Ottlik által adott egyéb címváltozatai?
  A vereségek iskolája
  A hamuból élet
  Hatalom és dicstelenség
  A legyőzöttek iskolája