GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Aglaja

Horváth Péter* 2013-10-18 14:35:31

A film anya és lánya egymásrautaltságáról, a családjuk széthullásáról, az összetartozás nagyszerűségéről és átkáról, a felnőtté válásról szól - Aglaja szemszögéből. A történet valós eseményeket dolgoz fel, egy menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáját meséli el Nyugaton. Ha porondon akarnak maradni, valami egzotikus mutatványt kell kitalálniuk. A különleges produkciót a mama, Sabina eszeli ki: a saját haján lóg a cirkusz kupolájában, miközben égő fáklyákkal zsonglőrözik. Kislánya, Aglaja minden este retteg attól, hogy a mamája lezuhan. A mama halálától való félelem átszövi Aglaja életét. Pedig egy napon - a családi tradíciót követve - ő lesz "Az Acélhajú nő". A filmben minden színész nagyszerűen megoldja a feladatát. Ónódi Eszter hónapokon át edzett, sőt még a tériszonyával is szembeszállt, hogy a filmen artistává válhasson. Jávor Babett igazán erőteljes alakítást nyújt a kis Aglaja szerepében, bizonyára nem ez volt az utolsó film, amiben láthattuk.

Az Aglaja legutóbb a monte-carlói televíziós fesztiválon kapott három díjat (Ónodi Eszter a legjobb színésznő, Deák a legjobb rendező, az alkotás pedig a legjobb film elismerését), a fiatal Aglája megformálásáért Móga Piroskát pedig a bulgáriai Arany Hársfa Filmfesztiválon ismerték el. Deák Krisztina továbbá megkapta a legjobb rendező díját a brazíliai Porto Alegre-ben megrendezett nemzetközi filmfesztiválon is a filmért. Az Aglaja Indul a Golden Globe-ért , drukkolunk neki.

 

Az élet egyhajszálon múlik

színes, magyarul beszélő, magyar-lengyel-román filmdráma, 110 perc, 2012

 

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom