GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Belle és Sébastien

Horváth Péter* 2015-01-30 14:19:57

színes, magyarul beszélő, francia családi film, 95 perc, 2013
Rendező:  Nicolas Vanier

Odafenn a francia Alpokban, ott ahol még a hó tiszta, és a hegycsúcsok a felhőkbe érnek, van egy csöndes, békés kis falu, ahová megérkeznek a megszálló németek a II. világháború idején. Itt talál egymásra egy magányos gyermek és egy menhelyről szökött kutya. A leleményes és bátor Sébastien megszelídíti a kóborló és vadnak hitt Belle-t. Megismerkedésük és kapcsolatuk egy örök barátság kalandja.  A táj eleve mesebeli: olyan operatőri munka van a filmben, hogy már ezért is érdemes  megnézni a filmet. Az égig érő csúcsok közötti zöld mezőkön kissé nosztalgikusan ábrázolt, de azért kemény pásztorok legeltetik a nyájakat, és persze hogy mindenki barátságos: más nem is illene a csodahegyek közé.
Azt mondják, a kutya és a gyerek bármilyen filmet elad. Belle és Sébastien története (Cécile Aubry írása alapján, a franciák 1965 és 1970 között egy 13 részes sorozatot is szenteltek a regénynek.) könnyen belefulladhatna a halivúdis cukiságba, ha Nicolas Vanier rendező nem tartotta volna olyan ügyesen féken magát, így a film nagyon is szerethető mű lett. A Belle és Sébastien elsősorban mese, és csak aztán – második világháborús történet, alpesi pásztoridill, nem mellesleg tiniknek pedig remek randifilm.  Erre a filmre nyugodtan beülhetünk kisgyerekeinkkel, nem fog gonosz nácikról álmodni utána, és nem is látja hamis rózsaszínben a világot…, Gyerekeknek és gyermeklelkű felnőttek egyaránt ajánlott.

 

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom