GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Chapman, Gary : A szeretet másik arca - a harag

Balla Éva* 2012-07-17 15:08:16

"Pont előttem bénázik! Ezt nem hiszem el!", "Hányszor megmondtam már, hogy..." - ismerős megnyilvánulások, naponta több százszor lehetnénk okkal vagy ok nélkül dühösek. A lelkigondozó szerző olyan témáról szól, ami valamennyiünket érint, mélyen emberi, és úgy érezzük, változtatásra szoruló sajátunk. Meglepő a cím, hiszen ha visszagondolunk mérgelődéseink örvényére, nehezen találnánk kapcsolatot az éppen ellentétes érzelem és még inkább életelv, a szeretet irányába.

A haragon úrrá lenni és helyes mederbe terelni - ezt tanulnunk kell. Akár szabadjára engedjük haragunkat, akár magunkba fojtjuk, hibát követünk el, és kárt okozunk önmagunknak és a körülöttünk élőknek egyaránt. Alaposan körüljárva a témát, Gary Chapman a tőle megszokott gyakorlati megközelítéssel, valós esetek bemutatásán keresztül vezeti az olvasót a helyes magatartás és felfogás felé (A harag kezelésének hatlépcsős modellje).

A pszichológia terepére lépve is a Szentírás igazságait segítségül híva igazít el, miként állíthatjuk haragunkat a szeretet, a pozitív kapcsolatok építésének szolgálatába. Elolvasását a kamaszkortól kezdve, minden korosztály számára ajánljuk.

 

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom