GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Confucius

Petrak Laci 2012-01-17 15:20:31

 Színes, szinkronizált kínai életrajzi film   / 125 perc / főszereplő Chow Yun Fat

Időszámításunk előtti 6. században Kína még egymással hadakozó feudális királyságok szövevénye volt. Confucius a Lu birodalomban született, ahol a királyságot a három legnagyobb klán irányította. A szinte csak névlegesen a birodalom élén álló uralkodó kérésére az elismert filozófus, Confucius miniszteri pozíciót kapott és munkássága során az udvar részben visszanyerte hatáskörét és hatalmát.

A három klán összefogására kifejtett erőfeszítései is sikerrel kecsegtettek, amikor a hadsereg ellene fordul és a szomszédos Qi birodalom vezetője vesztegetéssel Lu uralkodóját is ellene fordítja. Confucius-t megfosztják hivatalától és száműzetésbe küldik. Hosszú évekig vándorló szerzeteskénthű tanítványaival jár királyságról királyságra.

Évekkel később a már megöregedett Confucius-t ismét szülőföldjére hívják, hogy segítsen megakadályozni a kialakulófélben lévő politikai katasztrófát. Beleegyezik, hogy visszatér, de csak mint tanító és a politikában sem vesz részt többet.

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom