GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Csernus Imre : A fájdalom arcai

Adminisztrátor 2011-06-20 09:43:55

Az emberi lét egyik kikerülhetetlen negatív élménye, - az ezúttal nem fizikális értelemben vett, hanem lelki folyamatként megélt - fájdalom áll Csernus Imre tíz előadását közzé tevő kötetének a fókuszában. Valójában azonban még legalább két, ezzel szorosan összefüggő fogalom is főszerepet kap a műben: a félelem és a gyávaság.

 

Ezek együtt kart karba öltve kísérik mindennapjainkat, eltorlaszolva a harmóniához, jobb, őszintébb, hitelesebb élethez vezető utat, együtt gerjesztve a változástól, változtatástól való rettegést, a döntésre és jellemgyengeségeink felvállalására való képtelenséget, a konok ragaszkodást sivár, boldogtalan (de megszokott) létünkhöz.

A szerző a tőle megszokott kíméletlen sebészi pontossággal diagnosztizálja a lélek eme önsorsrontó vonásait, elsősorban magánéleti gondok példáján. Kötetében olyan témaköröket boncolgat, mint a félelmeinkkel való szembenézés, a felnőtt párkapcsolat és az intimitás kialakulásának feltételei és akadályai, a társfüggőség magánya, a titkok és az őszinteség látszólagos ellentmondásának kezelése, a konstans boldogtalanság és örömtelenség okai, a család pokol és harmónia, az önismeret sorsformáló ereje, valamint a gyávaság, az önámítás és az illúziók hatása életminőségünkre. Kemény, egyenes, kijózanító, s pont ezek miatt a jobbítás, gyógyulás lehetőségét közvetlenül kínáló kötet.

Írta: Balláné Szaniszlai Éva

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom