Ferencz Gergő: Falura költözők kézikönyve

Nézd meg Zöld polcunkat is! Könyvajánlók zöld témakörben mindenkinek!

Biztos vagyok benne, hogy szinte minden belvárosban, forgalmas út mellett lakó embertársunk eljátszott már a gondolattal a 2 m2-es erkélyén ácsorogva, hogy elhagyva a bűzt, zsúfoltságot, zajt, egyszer falura költözik. És ennél a gondolatnál meg szokott jelenni egy idilli kép: a kis falusi ház tornácáról kilátás egy tarka-barka virágos kertre, mögötte konyhakert, pirosló paradicsomokkal, borsóval, hagymával, aztán a távolban ólak, ahol jó kövér disznók és baromfik eszegetnek elégedetten. És persze a birtok határa egy kristálytiszta patak, ahonnan egy merítőháló segítségével hipp-hopp már meg is van a vacsorának való.

Hogy az előbb részletezett vágyálom teljesülhessen, mindenképpen ajánlom ezt a praktikus tanácsokkal tele könyvet!

Hiszen honnan tudná egy 3. generációs panellakó, hogy milyen nyílászárók szükségeltetnek egy malacólra? Aztán ott van a kapa kérdése is, jól összezavarva az aszfaltkoptatókat, hogy bizony három típusa van: háromszög alakú, irtó és saraboló. Az öntözést is meg kell oldani, lehetőleg minél olcsóbban. A fűtésről már nem is beszélve.

Ferencz Gergő használható, olykor életmentő tanácsaihoz én is szeretnék hozzátenni egyet: feltétlenül olyan faluba kell költözni, ahol 10 km-es körzetben van könyvtár! 😉

Aki ezek után kedvet kapott a kapáláshoz, segítséget találhat itt:

https://www.youtube.com/watch?v=zrO6fgAe-cM

Csabai Ágnes

Ferencz Gergő: Falura költözők kézikönyve
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom