GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Frances Mayes : Mindennapok Toszkánában

Balláné Szaniszlai Éva * 2011-07-08 13:47:51

 

 

Az írónő mára világhírűvé vált regénye, a Napsütötte Toszkána azt mesélte el, hogy miként kezdett ő és családja új életet Észak-Olaszország egy meseszép szegletében, Bramasoléban. ...

 

Az a kötet már nem a fészekrakás időszakáról szól; Frances Mayes immár több mint két évtizede tiszteletbeli itáliai, a hajdan csodaként megélt táj már rég hétköznapjai részévé vált. Ettől függetlenül szeretete Toszkána iránt, és a hálája a sorsnak mindezért nem változott. Ezt tanúsítja mostani könyve minden egyes lapja is, amelyben ismét bepillanthatunk Frances és a férje, Ed olaszországi életébe: a naplószerű regényben ezúttal arról az időszakról mesél, amikor bramasolei villájuk mellé még megvásároltak egy elragadó tizenharmadik századi hegyi házat is, amelyet szintén otthonná varázsoltak. Az írást most is sűrűn átszövik a magával ragadó tájleírások, úti beszámolók, és természetesen rengeteg elsőrangú recept. A mű igazi kikapcsolódást ígér minden pihenésre vágyó olvasónak.

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom