GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Grisham, John : Calico Joe

Balla Éva* 2013-01-29 15:50:53

Paul Tracey egy szoftvereket gyártó cég megbecsült alkalmazottja, és emellett boldog családapa. Van azonban egy nyomasztóan sötét folt az életében: az édesapja, Warren, aki egész életében rideg és közönyös volt a fiával, és ez akkor sem változott meg, amikor kiderült, hogy haldoklik. Ám Paul úgy véli, hogy van egy fontos dolog, amit ha maga Warren nem hajlandó a halála előtt elintézni, akkor ő maga jár utána. Az események egészen 1973-ig ívelnek vissza: akkoriban Warren Tracey profi baseball-játékos volt, a New York Mets dobója.

A fia odavolt a baseballért, de a példaképe nem az apja, hanem a chicagói Cubs játékosa, egy Joe Castle nevű fiú volt, akit Calico Joe néven ismertek a rajongók. Amikor a Mets összecsapott a Cubsszal, súlyos tragédia történt: Warren dühében szándékosan fejbe dobta Joe-t, aki maradandó sérülést szenvedett. Paul négy évtized elteltével azért kel útra, hogy elnyerje valahogy Joe bocsánatát - ha kell, az apja helyett is... Noha a baseball világa nekünk magyaroknak egy kicsit idegen lehet, a történeten végigvonuló, magával ragadóan ábrázolt lélektani dráma remek olvasmánnyá teszi a művet.

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom