GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Ha Isten úgy akarja

Horváth Péter* 2017-08-22 10:56:16

/Se Dio vuole/
magyarul beszélő, olasz vígjáték, 88 perc, 2015

A történet szerint Tommaso az elismert római szívsebész magabiztos és sikeres ember, meggyőződéses liberális ateista. Látszólag a családi élete is rendben van, leginkább fiára büszke,
aki az ő nyomdokain jár, hiszen orvosi tanulmányokat folytat. Egy nap azonban váratlan fordulat történik: a fiú be akar jelenti valamit a családnak, de mit? Talán meleg?  Azzal, hogy a fiú meleg, nincs semmi probléma. Végtére is értelmes, felvilágosult emberek vagyunk. Hogyan? Hogy nem is meleg? Hogy félbehagyja az orvosi egyetemet, mert szemináriumba készül és pap szeretne lenni. Na, azt azért nem! Mindennek van határa! Ez az alaphelyzete Eduardo Maria Falcone filmrendező vígjátékának. Tommaso úgy tesz, mintha elfogadná fia döntését, de valójában lelkében dühöng és elhatározza, hogy utána jár annak, hogy ki a felelős mindezért, ki mérgezi a fia agyát a keresztény tanításokkal, és ki az, aki eltérítette őt az ígéretes orvosi karriertől. Tommaso tehát nyomozni kezd, és olyan helyzetekbe bonyolódik, amire még ő maga sem gondolt. Hamarosan találkozik az általa csak főellenségnek tekintett Pietro atyával, s ezzel tanulságos és komikus helyzetek egész sora veszi kezdetét. A tanulság pedig az, hogy sem a másikat eltiporni, sem önmagunkat feladni nem kell, elég, ha képesek vagyunk rá, hogy kinyissuk és nyitva is tartsuk azokat a bizonyos lelki szemeket. Ez leírva könnyű, gyakorolva sokkal nehezebb. De megpróbálni meg lehet. Eduardo Maria Falcone arra biztat filmjével, hogy ne várjunk vele, kezdjük el most mert Isten úgy akarja.

Mozielőzetes

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom