GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Hislop, Victoria : Életfonal

Balla Éva* 2013-06-25 13:46:02

 

Egy felbolydult ország eleven portréja Victoria Hislop lebilincselő új regénye testvérharcról, elfojtott szerelemről, hűségről és veszteségről. Az angol írónő alapos történelmi kutatása, fantáziája és Kréta iránt érzett szeretete nyilvánul meg a kitalált személyekkel, utca és helynevekkel tálalt történetben, amely hiteles feldolgozása Görögország, ezen belül második legnagyobb városa, Theszaloníki szenvedésekkel teli históriájának. ...

A kerettörténetben 2007-ben egy görög származású angol fiatalember először hallgatja végig nagyszülei élettörténetét, s rádöbben arra, hogy fontos döntés előtt áll. Nagyszülei évtizedeken át őrizték olyan emberek emlékét és kincseit, akiket rákényszerítettek arra, hogy elhagyják a várost. 1917-ben Theszaloníki lakossága még egyenlő arányban állt keresztényekből, muszlimokból és zsidókból. Három évtized múlva már csak az első csoport maradt. A regény tulajdonképpen két olyan ember története, akik átélték e zavaros korszakot. Dimitri Komninosz születésekor pusztító tűzvész söpör végig a virágzó görög városon, öt évvel később pedig a török hadsereg dúlja fel Katerina Szarafoglu otthonát Kis-Ázsiában. A lány a felfordulásban elveszíti anyját, s a tengeren át menekül Görögországba. Élete hamarosan összefonódik Dimitriével és magával a várossal is, melynek lakosait megosztja a háború, a félelem és az üldöztetés.

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom