GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Rólunk

A gödöllői IRodalmi KerekAsztal, röviden IRKA 2008 októberében alakult meg a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ támogatásával.  Alapító tagjai helyi és környékbeli irodalmat szerető, művelő, szabadidejükben írással foglalkozó emberek 15 évestől nyugdíjas korig. Az IRKA vezetését Képes Gábor költő, a Fiatal Írók Szövetségének tagja vállalta, majd átvette tőle Galántai Zoltán scifi író és egymást váltva egyengették a tagok irodalmi pályafutását az elmúlt időszak alatt. Jelenleg a kör a fenti két mentor szakmai útmutatása mellett önjáró.


Műhelymunka: Az Irka 3 hetente tartja találkozóit a Gödöllői Városi Könyvtárban. Az összejövetelek során közösen olvasott novellákat elemzünk írástechnikai szemszögből: karakter, nézőpont, párbeszéd, érzelmek megjelenítése, flashback, cselekmény, fikciós technikák, stb. Ezen kívül előadások hangzanak el, egy-egy kortárs hazai vagy külföldi író, költő munkásságáról. Itt igyekszünk a költői tagozatunkat erősíteni, a költői eszközöket megismerni és gyakorolni. Minden műhelyfoglalkozásunkat házi feladattal és azok felolvasásával zárjuk. Szemünk előtt lebeg Galántai Zoltán által nevesített 39. szabály:
 Hemmingway Búcsú a fegyverektől utolsó oldalát 39-szer írta át, hogy megtalálja a helyes szavakat.

Az IRKA továbbra is várja tagjai sorába az írni szerető embereket. Jelentkezni és információt kérni az alábbi emailcímen lehet: istoka0@gmail.com

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom