GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Kelman, Stephen : Galamblélek

Balla Éva* 2013-06-25 13:39:59

Az angol Stephan Kelman első regénye megtörtént eseményeket dolgoz fel, amelyhez a brit napi sajtó gyerekekről szóló írásai nyújtottak indíttatást. Különösen azok a hírek, melyekben hátrányos helyzetű térségekről, különböző etnikumú gyerekek közötti erőszakos cselekményekről van szó. Történetének főhőse a nemrégen, édesanyjával és nővérével Ghánából bevándorolt tizenegy éves Harrison Opoku, aki egy lakótelep kilencedik emeleti panellakásában él, Londonban. ...

A második legjobb futó a hétévesek között és szerencsére nagyon is felismeri a körülötte lévő valós fenyegetéseket. Ugyanannyira fontos számára a helyi banda - a Dell Farm Crew - és a galamb, amelyik meglátogatja az erkélyen. Harri szívja magába új, angliai életének sok, furcsa elemét: figyel, hallgat, és tanulja a városi túlélés trükkjeit. Amikor a nyílt utcán megkéselnek egy fiút, és úgy érzi, a rendőrség nem tesz meg mindent, Harri úgy dönt, maga is elkezdi a gyilkosságot kinyomozni. Ezzel azonban akaratlanul is veszélyezteti azt a sérülékeny biztonsági hálót, amit anyja szőtt a családja köré. A történet az ártatlanságról és a tapasztalatról, a reményről és a kemény valóságról szól. Lenyűgöző ábrázolása annak, ahogy egy fiú próbál egyensúlyozni a férfiasság és az őt körül vevő fenyegető erők közt, amelyek megpróbálják a maguk formájára alakítani.

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom