Könyvet a fa alá 4!

A nagy karácsonyi kérdés: Kinek és Mit? Segítünk választani!

4. Gyerekeknek szóló könyvajándékok

Gyerekkönyvekből óriási a kínálat a piacon, szinte lehetetlen ezekből csak néhány darabot kiválasztani. Most néhány újdonságot mutatunk be, a hozzá illő kis kiegészítővel.

Marék Veronika: Boribon karácsonya


Boribont mindenki szereti! Bármennyi éves vagy, mindig el kell olvasni  a legújabb részeket. Boribon mesekönyve szuper ajándék gyerekeknek.  A karácsonyi történetben Boribon sokat gondolkodik azon, hogy mivel lephetné meg Annipannit? Minek örülne a kislány? Ráadásul az angyal keze
is megsérül. Hogy lesz így karácsony?  Ha fellapozod a csillogós borító alatti oldalakat, minden titokra
fényderül.

A könyv mellé borús téli napokra Bábszínház jegyet is kaphatnak a kis rajongók, ahol megelevenedik Boribon és Annipanni számos története.  

 

Beatrix Potter: Nyúl Péter adventi kalendáriuma


Ha ovisnak keresel ajándékot, Nyúl Péter kalandjai a tökéletes választás.  A szép, színes lapok egy adventi kalendáriumot rejtenek. Minden napra egy mese csoki helyett, vagy amellé. Péter szerint a december a legizgalmasabb része az évnek. Imádja az ünnepi illatokat, ízeket, fényeket. Itt az alkalom hónyúl építésre, szánkózásra, vidám játékra a hóban. A történetek végén egy-egy karácsonyra hangoló ötlet vár, ha még tovább szeretne a család együtt kézműveskedni.

Jó ajándék lehet a könyv mellé egy karácsonyi hűtőmágnes-készítő készlet.
Ügyeskedjetek együtt!
 

 

 

 

Leiner Laura: Állj mellém!


Bár nem karácsonyi történet, de aki egy éve olvasta az előző részt már türelmetlenül várta a folytatást. Az Iskolák Országos Versenye befejező kötetében kiderül, hogy Kocsis jól döntött-e, amikor Sárát, Vivit, Rajmundot és Dominikot választotta a címvédő csapatba, és lesz-e másodszor is „Nyertes Szirtes", emellett arra is fény derül, hogyan alakulnak  a még függőben lévő kapcsolatok…

Hamisítatalan IOV hangulat várja az olvasót!

Szerelem, izgalom, kaland, kommentek kifulladásig!  
Cuki ajándék lehet a könyv mellé egy barátnős vagy barátos bögre, hogy együtt beszéljétek át egy forró kakaó vagy tea mellett a versenyen történt eseményeket.  
 

 

 

 


Eva Ibbotson: Mindenkinek kell egy kutya


9-12 éves fiúknak olyan könyvet venni, amit el is olvas, általában nehéz feladat. Ha nem szereti a fantasyt, a kalandregényt, az állatokról szóló sztori még bejöhet. Vagyis inkább egy olyan történet, ami állatok és gyerekek barátságáról szól. Sam Észak-Angliában él. Látszólag mindene megvan, csak a hatalmas házban borzasztóan magányos, és évek óta vágyik egy kutyára. Pötty füle óriási, szőre borzas, két szeme különböző - de egy dolgot nagyon tud: szeretni. Sammel soha nem akarnak elszakadni egymástól. Még ha ehhez el is kell szökniük a világ végére, túl kell járniuk Sam szüleinek, a detektíveknek és a gonosz kémeknek az eszén. Egy Abszolút Könyv, mely lendületes,
olvasmányos, izgalmas.  

Kedves, tartalmas ajándék lehet mellé egy családi belépőjegy a Fővárosi Állat- és Növénykertbe.  

 

 

 

 

Ecsédi Orsolya: Sárkányugatás (Kell egy csapat 3.)


Hogy lehet megtalálni egy elveszett kutyát? Ezt nagyjából mindenki tudja. Fel kell dobni a képét a Facebookra, aztán végigtelefonálni a menhelyeket. De mi van, ha az a kutya egyben sárkány is? Rögtön nem olyan egyszerű a helyzet.
A Kell egy csapat harmadik részének írója nemrég Merítés díjat nyert Pokkernapló című könyvével, itt most a már jól ismert osztály története folytatódik. A sorozat egyik érdekessége, hogy a szövegbe versidézeteket rejtett el az író, mivel Adél néni versidézetekben beszél. A gyerekek szeretik ezt a fajta nyelvi játékot, a felfedezés izgalma is megvan, ha rájönnek, honnan származik az idézet, így ha ezt a könyvet választod, cselesen megszerettetheted a gyerkőcöddel a verseket is.
És hogy mivel egészítheted ki a könyvajándékot? Szerintünk egy nagyon cuki plüss sárkánnyal, legyen az akár Fogatlan, akár Süsü. Mert a gyerekeknek a kutya mellé kell egy sárkány is.
 
Könyvet a fa alá 4!
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom