GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Mumford & Sons: Babel

Török Andrea* 2013-05-11 12:37:17

http://hangout.altsounds.com/geek/gars/images/1/4/8/5/7/music_mumford_sons_babel_album_cover.jpg

A Mumford & Sons egy 2007 decemberében alakult angol folk-rock együttes. Debütáló lemezük a Sigh No More 2009-ben jelent meg, amivel azonnal a zenei listák élére kerültek Írországban, Ausztráliában és Új-Zélandon, illetve berobbantak Amerikába is. A pár éve még kocsmákban kis közönségnek fellépő banda 2012-ben piacra dobott Babel című albumával az Grammy-díjat nyert.

Az együttes népzenei hangszerhasználata−mint a bendzsó, nagybőgő, mandolin vagy a zongora−egyfajta lágy, fülbemászó dallamot kölcsönöz zenéjüknek, mely a népi stílus mellett ritmikus, alternatív rockra épül.

A dalszövegek rengetek irodalmi utalást, idézetet tartalmaznak. „Ez csak a lusta dalszövegírás egyik módja. Sokkal könnyebb már létező mondatokat, szövegeket megzenésíteni és Shakespeare esetében az ügyvédektől sem kell tartanunk, hogy leperelik rólunk a nadrágunkat.” – fogalmazott Marcus Mumford az együttes frontembere.

A lemezt főleg az akusztikus gitár hangzása öleli körül, de gyakran becsatlakozik hozzá a bendzsó is. Könnyed, folkos dallamvilág, lendületesség jellemzi a Babelt.

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom