GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Naomi Wood: Mrs Hemingway

Horváth Beáta 2016-07-26 11:12:29

 

Négy nő : Hadley, Fife, Marhta és Mary.  Hogy mi a közös bennük?

A férfi : Mr. Hemingway

Annak ellenére hogy  Naomi Wood : Mrs Hemingway című regénye fikcionizált portré megtörtént eseményeken alapul.  (Annyira, hogy ha az ember rákeres az interneten a regény helyszínére, a szereplőkre akkor azok mind pontosan megtalálhatóak.  Így  teljesebb képet kapva a történetről, ami  szinte megelevenedik, életre kel. ) 

A regény négy feleség történetén keresztül mutatja be Hemingway  életét úgy, hogy házasságainak fordulópontjain van a hangsúly amikor a feleségnek el kell fogadnia hogy a férje már nem őt szereti a legjobban.  Első feleséget  Hadleyt még sajnáltam is (ezért olvastam el utána  Paula Mclain A párizsi feleség  című könyvet, ami Hemingway első házasságáról szól . Bevallom igazából Julia Child: Életem franciaországban című könyv után tudtam megbocsátani Hemingwaynek. :)  

Julia Child Franciaországban  ugyan abba a baráti társaságba járt mint Hadley és ezáltal megtudható hogy Hadlay kiegyensúlyozott boldog házasságban élt 2. férjével)

Ugyan ez a boldogság nem mondható el a többi ex Mrs Hemingwayről. Hogy alakul sorsuk? Érdemes elolvasni. Annyit elárulok,hogy  mind a négy feleség kapcsolatba maradt egymással. A feleségeim már csak ilyenek – mondta Ernest. – Mindig sikerül megtalálniuk egymást anélkül, hogy nekem bármi közöm volna hozzá.


Igazat megvallva  a könyv végére kiderül hogy a főhősünk Hemingway inkább hősködő mint hős és nem is annyira nőcsábász mint inkább lelki gondokkal küszködő ember aki az új szerelemben talál menedéket /inspirációt az íráshoz. 

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom