GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Gödöllői Irodami Díj 2020

Adminisztrátor 2020-03-02 15:16:01

A pályázatot a koronavírus járvány miatti intézkedések nem érintik. Továbbra is várjuk a pályamunkákat, viszont elegendő CSAK ELEKTRONIKUS ÚTON elküldeni az irodalmidij@gvkik.hu e-mail címre.

"Akarsz repülni? hát csak rajta! höss…
Hanem szárnyadra ólomsúlyt ne köss."

Arany János: Vojtina ars poétikája

Gödöllői Irodalmi Díj 2020

Keressük Gödöllő tehetséges, pályakezdő költőit, íróit.

Gödöllő Város Önkormányzata, a Gödöllői Városi Könyvtár Irodalmi KerekAsztala, az Irka és a Gödöllői Ottlik Kör irodalmi díjat alapított 2012-ben, melynek célja Gödöllő és a gödöllői kistérség tehetséges, pályakezdő irodalmi alkotóinak felkutatása, támogatása, elindítása az írói pályán, valamint elismerésben részesítése. A díj fővédnöke dr. Gémesi György polgármester és dr. Nánási Éva, Gödöllő nyugalmazott főjegyzője. A díjat évente meghirdetett pályázat keretében neves szakmai zsűri bírálja el.

Pályázni április 19-ig két kategóriában – próza és vers – lehet. A pályázatra még nem publikált (Facebook megjelenés nem számít publikálásnak) írásokat várunk olyan alkotóktól, akiknek önálló kötete még nem jelent meg (magánkiadás nem számít). 2020 a #napi20percolvasás éve a gödöllői könyvtárban. Az olvasással beléphetünk a csodák birodalmába, elvarázsol, elrepít messzi tájakra, különleges álomvilágokba. Idén olyan írásokat, novellákat, meséket, verseket várunk, melyek a valóság és álom kapcsolatáról, keveredéséről, a képzelet világáról, a belső utazásról szólnak.

Egy pályázó maximum kettő verset és egy prózai írást küldhet be. Versnél terjedelmi korlát nincs, prózánál maximum 15 ezer karakter (szóközökkel együtt). A pályázatra a jelentkező kizárólag saját szellemi tulajdonát képező művet küldjön be. Ha a pályázó máshonnét vesz át szöveget/szövegrészletet, akkor mindig pontosan tüntesse fel az átvétel tényét.

A pályázat jeligés. Nevezési díj nincs, a nevezés alsó korhatára 14 év.

A pályaműveket elektronikusan az irodalmidij@gvkik.hu  email címre kell küldeni.

Kérjük, tüntessék fel az üzenet tárgyában: Gödöllői Irodalmi Díj 2020.

A pályaművekre csak a jelige kerüljön, személyes adat NE szerepeljen. A pályázathoz külön word dokumentumban kérünk egy adatlapot: jelige, név, életkor, kategória, lakcím, telefonszám, email-cím, bemutatkozás. A jelentkezőktől pár soros bemutatkozást kérünk, valamint a gödöllői kötődés részletezését, amennyiben nem rendelkezik állandó gödöllői lakhellyel.

A beérkezett műveket neves személyekből álló szakmai zsűri bírálja el:

  • Borda Réka, költő
  • Karafiáth Orsolya, költő,
  • Kiss Judit Ágnes, József Attila-díjas költő, író.

A pályázat összdíjazása bruttó 400 000,- forint, melyet a zsűri a beérkezett alkotások függvényében oszt meg. Ezen felül a díjazottak oklevélben részesülnek.

A Gödöllői Irodalmi Díjat 2020 júniusában, a Könyv Ünnepe Gödöllőn rendezvénysorozat keretében adják át.

További információ: Istók Anna (06-20) 967-1408, vagy istoka@gvkik.hu

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom