GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Körbeszélgetés

Adminisztrátor 2019-11-08 14:44:20

A találkozó betegség miatt elmarad!

            

2019. december 18-án este Vendégünk Bayer Ilona a "királyi" Magyar Televízió "sztrárriportere", volt híradósa, szerkesztő-riportere.
Karácsonyi ajándék a Mi újság V.An? irodalmi kávézó vendégeinek egy könnyed hangulatú könyvbemutatóval egybekötött családias beszélgetés egy távoli világ kultúrájába való betekintéssel. További részletek a címre kattintva olvashatók.


BARTUNEK KATALIN:
Bayer Ilona "Anyós lettem Japánban - Hétköznapok a Felkelő Nap Országában" című könyvét, ami lebilincselő stílusban, több mint 100 színes fotóval, régi metszetekkel, kalligráfiákkal illusztrálva, nyújt bepillantást a távoli szigetország ősi hagyományaival ötvözött szupermodern világába, szokásaiba, kulturális és gazdasági életébe, a "japán csodába", ünnepeibe és hétköznapjaiba.
A könyvön keresztül egy olyan képet kaphatunk Japánról, amilyet turistaként soha nem áll módunkban megismerni.

Bayer Ilona 1996-ban egy televíziós filmforgatás alkalmával járt először Japánban, amikor a magyar származású -akkor Franciaországban élő, de Japánban alkotó - világhírű szobrászművészről, Pierre Székelyről készített portré filmet, akinek az alkotásaiból mindmáig fennálló szoborpark található a helyszínen. Az őt akkor tolmácsként elkísérő lánya, Petra azóta már Japánban él, ahol családot is alapított és unokája, a kis Naoto (aki ezáltal az "Igaz Férfi" névre hallgat) a két ország közti személyes kapcsolatot Ilona számára tovább mélyítette.

A családlátogatások ideje alatt Japán hétköznapjaiba is betekintett és közben több alkalommal kapott előadásra felkérést az Oszaka Egyetem Magyar Tanszékétől.

Az évek alatt szerzett tapasztalatok, élmények, ismeretségek - a sok öröm és izgalom a tájfunok zónájában élő szeretteiért- írásra ösztönözték és egy igazi könyv ritkaság született meg a tollából, ami nem egy hagyományos útibeszámoló, hanem bravúros újságírói remek is egyben.

Ugyanis Bayer Ilona személyes tapasztalatain túl több mint 20 portré-riporton keresztül vallanak interjú alanyai Japánról. Ott élő, vagy Japánban évekig dolgozó, illetve gyakran odautazó magyarok, valamint hazánkban élő, vagy idelátogató japánok beszélnek érdekfeszítően saját hazájukról.

Kuriózumokat és meglepetéseket is bőven tartogat a könyv.

Megjelenésével a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulója előtt is tisztelgünk.

A könyv kiadását "civil kurázsiként" vállaltam fel a múlt évben megalapított Csigó Malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány égisze alatt, kapcsolódva a 2017-ben itt megszervezett és egész nyáron átívelő japán fesztivál eseménysorozatához.

A könyv megjelenésének tervezett időpontja: 2019 november 17 - 30 közötti napok.

Az évvégi ajándékozás egyik meglepetése lehet számos Japán iránt érdeklődő számára."

Várjuk szeretettel!

belépő: 2500,-
kedvezményes belépő könyvtári olvasójeggyel: 1900,-Ft

mely tartalmaz egy csésze kávét/teát finom házisütivel.
Jegyek vásárolhatók( Kp és bankkártyával) a helyszínen :
- Mi újság V.An? irodalmi kávézó a gödöllői könyvtárban
2100. Gödöllő, Dózsa György út 8.
-átutalással
info:
Vajek Andrea 06 70 778 32 79

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom