Családom és egyéb állatfajták

ANNE FINE: APA CSAK EGY VAN

Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 180

Kinyitotta az ajtót. A küszöb előtt egy termetes asszonyság állt, és szinte fölé tornyosult! – Madame Doubtfire vagyok, kedvesem – mutatkozott be –, a hirdetésre jelentkezem. Lydia, Chris és Nati az évek folyamán már hozzászoktak az állandó családi zűrzavarhoz, de az elvált szüleik között dúló ádáz harcban egyre inkább felőrlődnek. Aztán egy csapásra minden megváltozik, amikor a mama felvesz egy furcsa háztartási alkalmazottat. Ő Madame Doubtfire, aki azonban több, mint egyszerű bébiszitter. Ez a töbszörösen díjazott könyv adta az ihletet a Madame Doubtfire című – a mozikban és tévékben napjainkban is játszott – film elkészítéséhez. A rendkívül kacagtató amerikai vígjátékban a szeretni való pótmamát a közkedvelt Robin Williams alakította. E könyv olvasása közben újra átélhetőek a Hilliard család humoros jelenetekben bővelkedő életének mindennapjai.

A könyv már foglalt!

A 12. körzet / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Nagyon jó történet volt három gyerekről,akiknek sajnos elváltak a szüleik. Tetszett,mert ez egy nem mindennapi családról szólt. Hiába szomorú a család helyzete,mégis barátságos,elgondolkodtató történet kicsi szerelemmel.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék,mert a főhős apuka elvált,nincs munkája,a háza tiszta mocsok.Neje nem engedi,hogy gyerekeivel találkozzon hetente két napra.Be kell öltöznie női ruhába,így közelebb kerülhet hozzájuk.
Annak ajánlom, aki...
Elmúlt már tíz éves,fiú/lány egyaránt olvashatja.Szereti az izgalmakat,családról szóló könyveket.Tetszenek neki az álruhába öltözött emberekről szóló történetek.
Ne olvassa el, aki...
Nem múlt el tíz éves.Nem szereti a családról szóló történeteket.Nem kedveli a veszekedéseket,ingerlékeny szülőket.

A 12. körzet / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Három gyerek él anyjukkal.Szüleik elváltak, és nincsenek túl jóban egymással.Az apuka ritkán találkozhat gyerekeivel,így dadának öltözik.Volt felesége ebből mit sem sejt felveszi,de mikor min- den titokra fény derül,az előbbieknél is hatalma- sabb vita kerekedik.Ám gyermekeik segítségével a szülők kiegyeznek.