Családom és egyéb állatfajták

ANNE-LAURE BONDOUX: CSODáK IDEJE

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 179

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

Amikor a vámosok megtaláltak a francia határon egy kamion rakterében lapulva koszosan és büdösen, tizenkét éves voltam. Fogalmam sem volt róla, hogy az útlevelem hamis, és néhány papagáj módra ismételt francia szó kivételével csak oroszul beszéltem. Nem tudtam elmagyarázni, hogyan jutottam el a Kaukázusból idáig, az emberi jogok és Charles Baudelaire hazájába. A legnagyobb baj, hogy útközben elveszítettem Gloriát. Gloria Bohème-et, aki azóta vigyázott rám, hogy anyám meghalt. Vele a háború, a határok, a nyomor és a félelem ellenére szabadon éltem. Rettenetesen hiányzott nekem, de nem mondtam le a reményről, hogy egyszer megtalálom ezt a hatalmas szívű asszonyt, aki elvarázsolta az életemet.

A könyv már foglalt!

Pontosan pontatlanok / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Magával ragad a történet. Rengeteg a könyvben az izgalom, és aggodalommal lehet kísérni ennek a kisfiúnak az útját. Az egyik legszebb könyv amit olvastam, a fogalmazása gyönyörű, a tagolása nekem külön tetszett.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék. Rengeteg megpróbáltatáson megy keresztül, sokszor kell nagyon rossz körülményeket elviselni, és én arra amit ez a fiú csinált nem lennék képes.
Annak ajánlom, aki...
szereti a szomorú, de szép könyveket. Nem egy hosszú könyv, de tartalmas és letehetetlen. Akit érdekelnek a 80-as, 90-es évek az is szeretni fogja ezt a regényt. Nemtől függetlenül, szerintem mindenkinek egyaránt tetszeni fog.
Ne olvassa el, aki...
Nem szeret sírni a könyveken, illetve aki inkább romantikus regényeket kedveli.

Pontosan pontatlanok / kreatív feladatok