Első bevetés

ANTHONY HOROWITZ: AZ ELSő BEVETéS

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 189

Alex úgy tudja, nevelője, egyben nagybátyja üzleti ügyekben járja a világot. Ian bácsi hirtelen meghal, s a 14 éves Alex körül elegáns és titokzatos urak tűnnek fel. Vállalják az iskoláztatását, maradhat jól megszokott otthonában, cserében csak egy kis szívességet kérnek a sportos, jó kiállású sráctól. Sok töprengésre nincs módja. Hamarosan egy gyorsított kommandós kiképzésen találja magát, majd bevetik egy sötét ügy felderítése érdekében. Megbízói ugyanis úgy gondolják, hogy a férfi titkait, aki egy őrült terv megvalósításán munkálkodik, csak egy minden gyanú felett álló gyerek fürkészheti ki. A tét óriási, a vállalkozás enyhén szólva kockázatos. Alexre hajmeresztő kalandok várnak…

A könyv már foglalt!

Freaks / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert szeretem a titkos ügynökökről szóló izgalmas könyveket. Betekintést ad az életükbe egy gyerek életén keresztül, aki véletlenül lesz titkos ügynök, miután a nagybátyját megölték, aki szintén titkos ügynök volt. Alex egyedül saját magának köszönhetően éli túl a küldetést. Nagyon ügyes, pedig még csak gyerek.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a főhős helyében, mert mindenféle kalandos dolgot csinál. Veszélyes, de izgalmas küldetésre jelölik ki, amit saját érdekében kénytelen volt elvállalni. A feladata nehéz, de a végén úgyis túléli. Jól kiképezik titkos ügynöknek, profi lesz, az egyik legjobb a titkos ügynökök között, pedig még csak gyerek. Ezekért szívesen lennék a helyében.
Annak ajánlom, aki...
szeret izgulni egy könyv olvasása közben, mert olyan, mintha én is titkos ügynök lennék, amikor olvasom. Iskolai számítógépes virusokról is van benne szó, amik támadásától félnek, ezért aki az ilyen történeteket szívesen olvassa, annak is ajánlom, mert nagyon izgalmas könyv, nehéz abbahagyni.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti az állandó fordulatokat, izgalmakat olvasás közben, mert ez a könyv nem a természetről vagy szerelemről szól, hanem a titkos ügynökök harcos világáról. Nem ajánlom kicsi gyerekeknek 11 év alatt, mert egy kicsit gyilkolós a könyv, van benne erőszak, lehet, hogy félelmetes lenne még nekik.

Freaks / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: A 14 éves Alex akaratán kívül kerül be a titkos ügynökök életébe és lesz ő is az, miközben vírusok akarják megölni a tanulókat az iskola számítógépén keresztül.