13-as körzet

ARTHUR RANSOME: FECSKéK éS FRUSKáK

Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 357

10-12 éves olvasóinkat örvendeztetjük meg ezzel az angol ifjúsági regénnyel, amely reméljük, kis olvasóink apjának, anyjának is kedves emléke. Hogy miről szól? Hát gyerekekről. 10-14 évesekről, fiúkról, lányokról, versenyzésről, nyárról és örömről! Mert ez aztán a vakáció! Ez az igazi nyaralás! Nem kell hozzá más, csak néhány vidám, derék gyerek, no meg egy kis fantázia, amely őserdővé varázsolja a kis erdőt, tengerré a tavat és „bennszülötté” minden felnőttet, a szülőket is beleértve. Akkor aztán kezdődhet a játék! Az izgalmas lopakodás, a „tengeri” hajsza, az ellopott kicsesláda felkutatása mind-mind egy csodálatos vakáció maradandó emléke lesz. S nemcsak a regény hősei, a Walker gyerekek számára. Az olvasó sem tud majd szabadulni az angol gyerekirodalom nagy klasszikusának hatása alól, aki minden sorában azt sugallja nekünk: próbáljátok meg, hátha nektek is sikerül!

A könyv már foglalt!

Betűaratók / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
...mert velem egykorú gyerekekről szól, igaz, a történet Angliában játszódik. Nagyon izgalmasak voltak a 4 Felfedező és a 2 Kalóz kalandjai. Egyedül hajózhattak és sátrazhattak a Vadmacska-szigeten. Tetszett, hogy a felnőttek nem szóltak bele semmibe. Mindegyik szereplő más jellemű és gondolkodású (pl.Susan mindig józan, Titty fantáziadús, Roger hülyéskedik). Sok benne a vicces rész, sokat lehet rajta nevetni, ez is nagyon tetszett.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék, bármelyikük, mert szuper lehet egy ilyen klassz vakáció! Szívesen hajóznék és "hadakoznék" a másik csapattal, mert így nagyon izgalmasan telne a nyár. Azért is lennék, mert a felnőttek nem szólnának bele a dolgainkba, sok mindent kipróbálhatnánk, egyedül táborozhatnánk. Barátok szerzése is jó benne. Sok mindent meg is lehet tanulni (tűzgyújtás, főzés, vitorlázás) egy ilyen igazi kalandtáborban, ezért is lennék.
Annak ajánlom, aki...
...szeret nevetni és szereti a gyerekekről szóló regényeket. Aki szereti az izgalmas, kalandos történeteket. Aki kedveli a csínyeket és a vakációt el tudja képzelni szülők nélkül! Aki szereti a barátságról, a közösen átélt élményekről szóló történeteket. Annak is ajánlom, aki szívesen olvas szórakoztató regénysorozatot, mert ennek a könyvnek is van több része, amelyben a gyerekek kalandjai folytatódnak.
Ne olvassa el, aki...
...nem szereti Angliát és a gyerekekről szóló történeteket. Akinek nem tetszett a Tüskevár, vagy a Pál utcai fiúk. Aki a szerelmes, vagy erőszakos történeteket szereti. Ha csak a napjainkban játszódó történetek érdekelnek valakit. Nem kíváncsi egy vakáció izgalmas kalandjaira.