Első bevetés

ASTRID LINDGREN: KALLE NYOMOZNI KEZD

Kiadó: Egmont
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 168

Nyugodtan indul a vakáció Lillköping csendes városkájában. Túlságosan is nyugodtan… Kalle, a szépreményű mesterdetektív fiatal kora ellenére – vagy talán éppen annak köszönhetően – a legnagyobb lelkesedéssel veti magát a gyanús egyének megfigyelésébe. Mérhetetlen szerencséjére érkezik is egy a szomszédba. De közben meg kell felelnie az artistákkal szemben támasztott elvárásoknak is, és mintha az ellenséges banda is mozgolódna… Lehet, hogy ez a vakáció mégsem lesz olyan nyugodt?

A könyv már foglalt!

Porcelán hercegnők / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Mert,szeretem az izgalmas könyveket. Mert,szeretem a nyomózásról szóló könyveket. Mert,jó volt ilyet átélni. Mert,furcsa volt belenézni a roverbe.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a főhős helyében mert,nagyon jó barátai vannak. Lennék a főhős helyében mert,izgalmas kalandokat élt át. Lennék a főhős helyében mert,cukros bácsi az apukája és annyi cukrot kap amennyit csak akar. Lennék a főhős helyében mert,nagyon furfangos és okos agya van. Nem lennék a főhős helyében mert,igazi gyilkosokkal szált szembe. Nem lennék a főhős helyében mert,a könyv elején nem hittek neki a barátai.
Annak ajánlom, aki...
Aki szereti,a nyomózásról szóló könyveket. Aki szereti,az izgalmas könyveket. Aki szereti,a régebbi századokról szóló történeteket.
Ne olvassa el, aki...
Aki nem szereti,a nyomózásról szóló könyveket. Aki nem szereti,az izgalmas könyveket. Aki nem szereti,a régebbi századokról szóló történeteket.

Porcelán hercegnők / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Kalle nyara nagyon unalmasan kezdődik.Csak egésznap játszanak semmi rejtély.Ám amikor megérkezik Eva-Lotte nagybácsija Eirn bácsi,nagy izgalmakkal áll szemben Kalle.Kalle több furcsa dolgot is észrevesz és rá is jön miféle ember ez a nagybácsi.A végén egy nagyon izgalmas jelenetben lesz részünk. Ez egy nagyon izgalmas történet.:)