13-as körzet

ASZLáNYI KáROLY: KALANDOS VAKáCIó

Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 220

A nyájas olvasó talán nem tudja, hogy a nyarat Sápváron töltöttük, mi, a Felfedezők Társasága, Merezsényi, Üsti, Müller és én. A sápvári kastély a báró apjának tulajdona, aki őseitől örökölte aztat. A báró a társaságunk ötödik tagja, de ő csak a vakáció végén lett azzá, odáig csupa hazugságok sültek ki róla és minden. A vakáció nagyon szép volt és összekovácsolt bennünket, még Müllerrel is, aki eltörte a lábát, de azért nagyon jól mulatott. Röviden elmondom a nyári felfedezéseket azoknak, akik még nem hallottak róla. Vadásztunk, de nem lőttünk semmit, autót vezettünk, de az autó porrátört alattunk, elindítottunk egy mozdonyt, de nem bírtuk megállítani. Volt bál is, amelyen táncoltam Xéniával, de aztán kibékültünk. Mindenféle érdekes dolgot fedeztünk fel.

A könyv már foglalt!

Freaks / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a történet, tele volt humorral, és mindig történt valami érdekes a fiúkkal, akik magukat Felfedezők Társaságának hívják. Tetszett,hogy a könyv egyik fele a nyári szünetről szólt, amit Sápváron töltenek a báróval, a másik fele pedig a téliről, a tiroli Alpokban. Sok kaland történik velük, hogy említsek egyet, Müller bikaviadalt rendezett, de kiderült, hogy a bikák tehenek, akik küzdeni (nem) akartak, és a vége óriási káosz lett, de minden kalandjuk viccesen végződött. Szórakoztató könyv.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Ez a történet nem főhősről, hanem főhősökről szól. A válaszom: igen, lennék a helyükben. A báró az elején még nem volt főhős, de a véleményem gyorsan megváltozott olvasás közben. A fiúk mindenféle izgalmas dolgot csinálnak együtt: mozdonyt vezetnek, síelnek, színészkednek, vadásznak, felfedeznek, háborúznak. Ezt persze nem vérre vívják, hanem fakardokkal és -lándzsákkal, sőt még párbajoznak is. Ráadásul kalandokból soha nincs hiány, de mindig jól jönnek ki belőle.
Annak ajánlom, aki...
szereti az olyan könyeket, amikben minden fejezet viccesen végződik, sőt a történetek rövidek, bármikor félbe lehet hagyni az olvasást. Így az is kézbe veheti, aki nem tud egyszerre sokat olvasni. Mindenkinek ajánlom, mert jókat fognak rajta derülni. Aki szereti a nyári (és téli) szünetről szóló vidám történeteket, amikben a fiúk sokat rosszalkodnak, de mindig megússzák, az is vegye ki a könyvtárból, nem bánja meg. Aki nem szeret olvasni, ettől biztos megjön a kedve!!
Ne olvassa el, aki...
inkább a klasszikus, komoly, szomorúan végződő könyveket szereti, vagy azokat a könyveket, amik nagyon hosszúak és sokáig tart elolvasni, mert ezt ha elkezded, nem tudod abbahagyni. Az se olvassa, aki fantáziaregénynek hiszi, vagy aki a borító alapján ítél meg egy olvasmányt, mert én az alapján nem vettem volna ki a könyvtárból. De örülök, hogy ilyen könyvet sikerült húznom. Azok se olvassák, akik nem szeretik a fiúkról szóló könyveket. (Van benne lány, de elég kényes.)