Családom és egyéb állatfajták

BABAY BERNADETTE: ANYáM HAPSIJA

Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 203

Takács Tara vagyok, alacsony, molett, koromhoz képest túlságosan nagy mellbőséggel. Családi életem meglehetősen igzalmasra sikeredett: szerelem gyümölcseként születtem tizenöt évvel ezelőtt, a baj csak az, hogy házasságon kívül. Jó néhány évvel később a mamám meggondolatlanul eldöntötte, hogy férjhez megy, Amerikába. Ráadásul anyám hapsija elvált ugyan, de népes gyereksereglettel rendelkezik, szám szerint egy hármas ikerpárral. A sors csapásaként mind fiúk. Amikor átköltöztünk Pennsylvaniába, olyasmi történt, amit még én se hittem el: lefogytam, megszépültem, sőt mi több, a suli focicsapatának egyetlen győztes góllövője lettem, így végre felfigyelt rám Jonathan Andrew, a világegyetem legklasszabb sráca. Beleszerettem, és minden csodálatos lett. Vagyis lett volna. Mert ekkor váratlan dolog történt, amitől minden megváltozott…

A könyv már foglalt!

Éjfürt / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Egy teljesen hétköznapi, lázadó lány életébe vezetett be, ezért könnyű volt azonosulni. Olyan problémákat ír le a könyv, melyek hozzánk közel állnak, emiatt könnyen a főhős szerepébe tudjuk képzelni magunkat. Egy Tarához hasonló tinilány ott bújkál mindannyiunkban.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék is a főhős helyében, meg nem is. Eleinte a döntései olyan következményeket hoznak magukkal, melyek szinte kiállhatatlanok, de aztán az élete jó fordulatot vesz, és minden kezd úgy alakulni ahogy ő szeretné.
Annak ajánlom, aki...
Mindennapi, átlagos történetet akar, esetleg valami hasonlót a Szent Johanna Gimihez, ugyanis a két regény véleményem szerint nagyon hasonlít. Tini problémák, veszekedések, lázadás, egy csipetnyi szerelem...
Ne olvassa el, aki...
Izgalmat akar, vagy esetleg a fantasy/sci-fi rajongója. Azoknak kifejezetten unalmasnak bizonyulhat. Valamint fiúknak se ajánlom, szerintem ők se tudnák túlzottan élvezni a könyvet.

Éjfürt / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: A történet Takács Tara életét mutatja be, leginkább azt, hogy hogyan boldogul Amerikában, milyen a viszonya anyja új barátjával és hogy a szülei hogy tolerálják tinédzserkori lázadását.