Röhög az egész osztály

CATHY HOPKINS: LáNYOK, RANDIK éS PORTOBELLO HERCEGNőI

Kiadó: Cicero
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 165

A Lányok, randik, kozmikus csókok és a Lányok, randik, trendi cuccok című sikeres könyvek folytatása a három jó barátnő egyik (jelen esetben Nesta) és az általa tökéletesnek tekintett Simon kapcsolatáról szól. Kettejük életmódja és életvitele azonban gyökeresen más. Vajon áthidalhatóak-e az ebből adódó problémák?… Humoros történeteink szereplői: Lucy, Izzy és Nesta, a három jó barátnő. A harmadik kötet Nesta és az általa tökéletesnek tekintett Simon kapcsolatáról szól. Kettejük életmódja és életvitele azonban gyökeresen más. Vajon áthidalhatóak-e az ebből adódó problémák?

A könyv már foglalt!

A 12. körzet / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Az ember mindennapi eseményeiről szól, de van benne izgalom, szerelem, érzékenység és barátság. Szerintem tanulságos történet játszódik le Nesta, Izzie és Lucy között nehézségekkel az élet vasútján.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Szívesen lennék főhős, mert egy izgalmas kalandban vehetnék részt Londonban, de nem is, mert akkor sok megbántás érne engem (amiket végül legyőznék).
Annak ajánlom, aki...
Főleg lányoknak ajánlom, akik elérték már a 10 éves kort, mert 14 éves lányokról/fiúkról szól a történet, akiken nagyon meglátszik a tinédzser kor furcsa hullámai.
Ne olvassa el, aki...
Fiúknak nem ajánlom és még azoknak nem, akiknek nem tetszenek tini lányokról szóló kicsit furcsa történetek, amikben sok a szerelmi szál és a barátság.

A 12. körzet / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Három 14 éves lány, Londonban. Életüket tiniként fiúzással, zenehallgatással, "lovaglással" töltik. Izzie, Lucy és Nesta három legeslegjobb barátnő, akik minden bajjal megküzdenek, például Cressida-val, aki a "főellenség" a könyvben. Cressida barátja Tánya jó fej lány,aki a könyv végére összevesz Cress-vel és Nesta jó barátja lesz. Nestának van egy pasija, Simon, aki eléggé gazdag, de Nesta nem. Izzie-nek is van egy különleges fiúja Ben. Lucyba, Nesta bátyja Tony füflig szerelmes.