Állati elmék

CéCILE AUBRY: POLY

Kiadó: Móra Ferenc
Kiadás éve: 1969
Oldalszám: 134

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

Szegény Poly! Szegény szerencsétlen kis póniló! Gazdája a cirkuszigazgató rosszul bánik vele, gyakran súlyosan bántalmazza. Pascal nem tudja ezt elviselni. Elhatározza, hogy bármi módon, de megmenti a kedves lovacskát. De mit tehet egy olyan kisfiú mint Pascal? Igazán nagyon nehéz szembeszállnia egy kegyetlen felnőttel! Szerencsére olyan segítőtársai akadnak, mint Brigitte és Vincent, végül pedig egy véletlen és szerencsés felfedezés hoz döntő fordulatot az izgalmas póniszöktetésben. A kalandos regény Kass János művészi illusztrációival kerül a magyar olvasó kezébe.

A könyv már foglalt!

Drei Girls / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
izgalmas volt és mert egyébként is szeretem a lovakat. Tetszett a gyerekek összetartása és hogy a végén a ,,gonoszabb'' fiú sem hátráltatta a csapatot. Az is jó volt, hogy nem volt kitalálható az egyes részek vége.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék, mert szerették és kiálltak érte a barátai (ő is értük), de főleg azért, mert a sok megpróbáltatás ellenére a végén minden jóra fordult. És nagyon bátor is volt, nem mellesleg a végén lett egy lova:)
Annak ajánlom, aki...
szereti az izgalmas könyveket és esetleg a lovakat is kedveli, bár ha nem is lómániás, akkor is akad benne kalandos rész is, ami akár fiúnak is tetszhet, mert nem kimondottan csajos könyv.
Ne olvassa el, aki...
13-14 éves elmúlt, mert annak már kicsit unalmas lenne. Annak se ajánlom, aki a hosszan kifejtett, nagyon csajos és ,,mai'' nyelvezetű könyvek megszállottja.

Drei Girls / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Egy cirkuszban verik az egyik pónit,de amikor Saint-Cyrben állomásoznak, elszökik, s az ottani gyerekek elrejtik és gondozzák, majd a történet végén megveszik tulajdonosától és boldogan élnek, amíg meg nem halnak...