Semmi

CHRISTINE NöSTLINGER: A CSEREGYEREK

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 144

Csak éjszaka táplálkozik, a nappalokat bezárkózva tölti a szobájában, a fürdőszobát nem látogatja. Jasper cseregyerek: Londonból érkezett Bécsbe. De miért viselkedik ilyen lehetetlenül? Miért nem áll szóba a család tagjaival, amikor az lenne a feladata, hogy javítson a kiskamasz Ewald csapnivaló angol kiejtésén? És mivel sikerül végül is szóra bírni őt, miután már-már az őrületbe kergeti vendéglátóit? Az a pár nyári hét örökre emlékezetes marad Jasper és a Mittermeire család számára. A nagysikerű könyv osztrák szerzője a gyerekkönyv írók Nobel-díjaként számon tartott Andersen-díj egyik kitüntetettje. Az Andersen-díjat 1956 óta, kétévente adományozza az IBBY, a gyermek- és ifjúsági irodalom világszervezete.

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
sok volt benne a barátság,izgalom és el is gondolkodtatott. Azt is szeretem benne, hogy nem volt benne sok erőszak. Persze nevettem is az olvasás közben egy-két vicc miatt:).
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék, mert sok problémán (szülői válás) kéne keresztülmennem. Mivel jelenleg a szüleim nagyon jól élnek, vita nélkül, én nem bírnék ki egy ilyet :(.
Annak ajánlom, aki...
...szereti a tinédzser-történeteket. ...aki szeretné megérteni a kamaszok világát. Esetleg azoknak, akik éppen most kamaszodás előtt állnak.:-)
Ne olvassa el, aki...
...olyan helyzetben van mint a főhős Jasper. Jaspernek komoly nehézségeken, a szülei válásán kellett keresztül mennie, és ez a könyv az ilyen helyzetben lévőket könnyen megviselheti. Akár még az ilyen szülőket is...

Easy Readers / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Jasper Londonból érkezik Bécsbe. Furcsa viselkedése ellenére barátokat szerez, sőt még egy kis szerelem is kialakul a regény végére...