Családom és egyéb állatfajták

CHRISTINE NöSTLINGER: ILSE JANDA

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 164

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

Mit jelent elvált szülők gyermekének lenni? Erika, Ilse tizenkét éves húga szerint néha vannak előnyei. -Születésnapomra például három nagymamától, három nagypapától, egy mamától, egy papától, egy mostohaapától, a papa feleségétől, a mostohaapa feleségétől és hat tesótól kapok ajándékot. A tizennégy és fél éves Ilse válasza: megszökik hazulról. A kétségbeesett család a rendőrség segítségét kéri Ilse felkutatásához. Erika,aki úgy érzi, mégiscsak többet tud Ilséről, mint a felnőttek, szintén nyomozni kezd. Visszakapja-e a család Ilsét és Ilse a családját? Erről szól ez az izgalmas és igaz könyv, a népszerű osztrák írónő első magyarul megjelenő regénye, amely minden bizonnyal megtalálja majd az utat a fiatal olvasók szívéhez.

A könyv már foglalt!

Szófalók / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
...izgalmas volt.Nagyon vártam a végét,hogy megtalálják Ilsét.Nagyon jó volt olvasni ezt a könyvet.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem igazán lennék,mert nem szeretnék megszökni a családomtól.Nagyon hiányoznának.Másrészt azért nem akarok a helyében lenni,mert elválnának a szüleim,amit nem szeretnék.
Annak ajánlom, aki...
...szereti az izgalmas regényeket.Egy kis nyomozás is volt benne,ezért annak is ajánlom aki szereti ezeket.Azoknak is ajánlom,akik szeretnek elszökni otthonról.
Ne olvassa el, aki...
...sírna az ilyen könyveken(bár szerintem nem sokan vannak).Azoknak sem ajánlom aki nem szereti az ilyen fajta könyveket.Ezeken kívül mindenkinek ajánlom