Totál titkos naplóm

CHRISTINE NöSTLINGER: SUZI TITKOS NAPLóJA / PAUL TITKOS NAPLóJA

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 65

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

A kiskamasz Paul vidéken töltött évek után újra a fővárosba kerül édesanyjával. Még szerencse, hogy a régi városi iskolájában folytathatja tanulmányait. Vagy mégsem olyan nagy szerencse? A barátai alaposan megváltoztak. Különösen Suzi, aki nemrég még a legjobb pajtása volt. Most mással súg-búg, őt pedig semmibe sem veszi. Mi történt? Paul sehogy sem érti. És menekülne: el a városból… Suzi másként látja a dolgokat. Ő úgy érzi, Paul változott meg, de nagyon. Pökhendi lett, örökké dicsekszik, hazudozik. És különben is: mikor volt az, amikor barátok voltak? Ma másvalaki a barátja, ezt Paulnak is meg kellene értenie! A két szereplő naplójából megtudhatjuk, hogyan látják ugyanazokat az eseményeket, s van-e remény az egyiküknek sem kellemes helyzet feloldására.

A könyv már foglalt!

A 12. körzet / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Tetszett,mert naplóban volt leírva,gyorsan el lehetett olvasni, ezáltal könnyen megérthető volt.Nem tartalmazott hosszú leírásokat csak lényegre törően fogalmazott.Szeretem a gyerekek életéről szóló történeteket,főleg amikben a barátságnak nagy szerepe van. Nekem tetszett csak sajnos túl hirtelen lett vége.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem bírnám elviselni,hogy a hosszú barátság némi kis hazugságok és sértődések miatt tönkre menjen.Nehéz lenne megbocsátani. Ugyanakkor ha olyan jó barátom lenne,mint Suzinak nagyon örülnék. Főleg ha tudnám barátságunk mindent elbír.
Annak ajánlom, aki...
Szereti:-a naplószerűen leírt könyveket -a kisebb rosszaságokat (csak mértékkel) -a gyönyörű barátságokat,még az akadályok után is. Gyorsan el lehet olvasni,érthető,lényegre törő mű.A családi bajokról is lehet benne hallani valamicskét.
Ne olvassa el, aki...
Inkább a kerek történeteket szereti olvasni .Nem szereti a kisebb bunyókat, lógásokat, hazugságokat. Nem a barátságról és a családról szóló történetek híve. Nem a titkos naplók olvasását szereti.

A 12. körzet / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Két legjobb barátról szóló történet,melyben megtudjuk,hogy egy családi gond miatt mennyire megváltozhat egy gyerek.Ám a két jó barát úgy tűnik kitart a nehézségek ellenére,vagy mégsem?