Állati elmék

E. B. WHITE: MALAC A PáCBAN

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 204

Wilbur, a kismalac egész élete a véletleneken múlik. Amikor világra jön, a gazda úgy ítéli, a csenevész, ványadt kismalacot nem érdemes fölnevelni. Csakis a kislánya, Fern jó szívén múlik, hogy Wilbur életben marad. Sőt a szerető gondoskodásnak hála, szépen gyarapodásnak indul, azután barátokra talál a farmon a libák, a birkák és a tehenek között. Leghűségesebb társa Charlotte, az okos pók, az istálló sarkában kifeszített háló lakója. Az idillt az zavarja meg, amikor az egyik állat Wilbur tudomására hozza, miért táplálja őt oly gondosan a gazda. A kismalac kétségbeesik; nem akarja szalonnaként végezni. Ki kell találnia valamit, ha életben akar maradni, és ki más lenne ebben segítségére, mint Charlotte? Zseniális tervet eszel ki Wilbur megmentésére. Hálójában másnap reggel egy felirat jelenik meg: CSODAMALAC. A „csodamalac” persze csodás események főszereplőjévé válik…

A könyv már foglalt!

Porcelán hercegnők / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Mert,nagyon szeretem az állatokat. Mert,nagyon szeretem az állatokról szóló könyveket/történeteket. Mert,szeretem a megható történeteket. Mert,egy gyönyörű és szívhez szóló történet. Mert,megmutatta milyen a világ állatok szemszögéből. Mert,szeretem a barátságról szóló könyveket.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a főhős helyében mert,nagyon jó barátaim vannak. Nem lennék a főhős helyében mert,leakarnak vágni mert,finom a húsom. Lennék a főhős helyében mert,volt egy megható,szívhez szóló,kalandos,gyönyörű,elgondolkodtató barátságom. Nem lennék a főhős helyében mert,malac vagyok. Lennék a főhős helyében mert,nagyon jó barátaim lettek. Nem lennék a főhős helyében mert,az elején csak egy mihaszna malacnak tartanak.
Annak ajánlom, aki...
Aki szereti az állatokról szóló történeteket. Aki szereti a barátságról szóló történeteket. Aki szereti a megható történeteket. Aki szereti az állatokat. Aki szereti a szívhez szóló történeteket. Aki szereti a kalandos történeteket.
Ne olvassa el, aki...
Aki nem szereti az állatokról szóló történeteket. Aki nem szereti a barátságról szóló történeteket. Aki nem szereti a megható történeteket. Aki nem szereti azokat a könyveket amiben halál van. Aki nem szereti a kalandos történeteket. Aki nem szereti az állatokat.

Porcelán hercegnők / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Az év tavaszán megszületnek a kismalacok.Mivel 11 kismalac született,ezért mivel a koca nem tud egyet etetni,le kell vágni egyet.De a gazda lánya Fern megmenti és gondozza.Egy napon a kismalac Wilbur átkerül Fern nagybátyjához.Megismerkedik Charlottel a pókkal aki a barátja lesz. Wilbur egy napon megtudja, hogy mi lesz vele télen,de nem akar meghalni. Charlotte kitalál mindenféle dolgot hogy megmentse a kismalacot.A barátság gyönyörű,szívhez szóló,kalandos,elgondolkodtató története. :)