Alkonyat

EOIN COLFER: TüNDéREKKEL éLETRE-HALáLRA

Kiadó: Gabo
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 270

„Emberfia! Tovább egy tapodtat se! Nem tudod, mivel játszol…” A 12 éves Artemis Fowl zseniális alvilági elme. De még Artemis sem sejti, mire vállalkozik, amikor túszul ejt egy tündért, nevezetesen Pinduri Berkenye századost – egy tisztet a TÜNdefi-egységből. Ezek nem azok a tündérek, akikről lefekvés előtt szokott mesélni anyukád. Ezek a tündérek fegyverrel mászkálnak, és életveszélyesek mindazokra, akik ellenük törnek. Artemis azt hiszi, simán zsebre vághatja őket – de aztán alaposan meglepődik…

A könyv már foglalt!

Freaks / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
egy zseni kisfiúról szól, aki 12 évesen fölvette a harcot egy tündér hadsereggel, és jópár rúd aranyat is megszerzett tőlük, úgy, hogy a végén ő, a testőre és még az anyja is túlélte. Azért is tetszetti, mert végig izgalmas volt a történet, mindig történt valami váratlan fordulat. Ezen kívül nagyon szeretem azokat a könyveket, amikben sok harc van, de modern fegyverekkel, és igaz, hogy sokat harcolnak, de logikával, és emellett vicces dolgok is vannak benne.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Artemis nagyon okos, mindenféle technológiai fegyvere van, ezen kívül van egy testőre, aki bármitől megvédelmezi. Az sem rossz a regényben, hogy sok pénze és egy nagy háza is van, amit egyedül birtokol, amíg az anyja fel nem ébred. Szívesen lennék a főhős helyében, mert minden helyzetben feltalálja magát, sokat utazik, és még az időt is ki tudja játszani.
Annak ajánlom, aki...
szereti a tündéres könyveket, de készüljön fel, hogy nem a jóságos, hanem a harcias tündérekről szól, akik mindenáron meg akarják védeni magukat az emberektől. Azoknak is ajánlom, akik szeretik az olyan könyveket, amikben sok fegyverről van szó, mert itt nemcsak az embereknek vannak érdekes fegyverei, hanem a tündéreknek is. Ezen kívül az is nyugodtan elolvashatja, aki természetrajongó, ugyanis a tündérbomba nem pusztítja el a környezetet (csak az élőlényket).
Ne olvassa el, aki...
nem szereti az olyan olvasmányokat, ahol technikai fejlesztésekről van szó, mert ez a könyv tele van ilyenekkel. Annak sem ajánlom, aki szeret sokat aludni, mert ez olyan izgalmas, hogy nem lehet letenni, még éjszaka is olvasod. Még egy megjegyzés: a “Tündérekkel életre-halálra” az nem a barátságot jelenti, hanem a háborút.

Freaks / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: A 12 éves Artemis tündérkönyvet szerez, tündért rabol, akiért rengeteg aranyat kap, miközben troll és törpe dúlja fel a házát, és még az anyja is felébred.