Állati elmék

ERIC KNIGHT: LASSIE HAZATéR

Kiadó: Talentum Kiadó
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 192

A skót hegyvidék erdeiben, vízmosásokon, vadcsapásokon át egy kutya vándorol dél felé, Yorkshire irányába. Persze ő nem tudja, hogy Yorkshire felé halad, s hogy mintegy négyszáz mérföldes út áll előtte, csak azt tudja, vagy inkább érzi, hogy valahol délen, egy bányászfaluban kis gazdája, Joe várja, s hogy el kell jutnia hozzá mindenáron. Lassie,a gyönyörű skót juhászkutya éhezve, fázva, kimerülten vonszolja magát, de célját nem adja fel. Tragédiája mögött emberi tragédia húzódik meg. Gazdája, Joe apja, bányász, s már hónapok óta munkanélküli. Kénytelen volt egyetlen értékét, kutyáját eladni a rudlingi hercegnek. Joe szíve majd megszakad a fájdalomtól, de már tizenkét éves, és megérti szülei gondjait. Hogyan találkozik össze ismét a kisfiú és kutyája?-erről szól Eric Knight érdekfeszítő, csodaszép regénye, melyet Balogh Péter rajzaival adunk közre.

A könyv már foglalt!

Wings of fire / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Azért volt jó olvasni mert engem a történet teljesen ledöbbentett és hogy van olyan kutya aki ennyit meg tesz a gazdájáért és hogy bármit leküzd. Engem ez nagyon megragadott.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
hát én a kutyát tekintem a főszereplőnek és én nagyon szivesen lennék mert nagyon sok kalandban lenne részem és izgalmas lenne az életem és lenne egy nagyon törődő gazdám.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom aki imádja a kutyákat és az elgondolkodtató történeteket. Még annak is ajánlom aki szereti az izgalmat és a kalandot a könyvekben. Mivel elég rövid könyv de részletgazdag ezért bárki hamar ki tudja olvasni.
Ne olvassa el, aki...
Én ezt a könyvet mindenkinek ajánlom. Mivep szerintem az izgalmat mindenki szereti a könyvekben. Aki pedig nem szereti annyira a könyveket az is el tudja olvasni akár pár óra alatt hogyha időt szentel rá.

Wings of fire / kreatív feladatok