13-as körzet

ERIN MCCAHAN: SZERELEM éS MáS FURA SZAVAK

Kiadó: Kolibri
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 424

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

– Már kiszámítottam az egészet – mondom. – A szerelmet nem tudod kiszámítani – feleli, miközben hosszú, szőke haját elmélázva áthúzza fél oldalra. – Én bármit ki tudok számítani – válaszolom. – Mennyi patkányt ettél meg életedben? – kérdezi Stu a visszapillantó tükörből. – Jól van, na. A legtöbb dolgot ki tudom számítani." Mennyi mindent jelent az a szó, hogy klassz? És a pofa be? Josie, aki a legjobb indulattal is zseninek tűnik, úgy érzi, egész nap josie-ra fordít, hogy értelmezni tudja gimis osztálytársai, családtagjai vagy az egyetemi tananyag mondatait. Na meg kombinál és komplikál: vajon honnan tudjuk, ha készen állunk a szerelemre? És ki tudhatja jobban, hogy ki illik a nővérünkhöz – ő vagy mi? Miféle az a testvéri szeretet, ha a titkos naplóból lopott szerelmes levéllel tartják sakkban a másikat? És vajon ér ilyenkor egy WC-n ülős képet meghekkelni? A Szerelem és más fura szavak okos, vicces és megható. Egy szívből szóló, merész lelki és nyelvi kalauz a mai kamaszokhoz.

A könyv már foglalt!

Porcelán hercegnők / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Olvastatta magát, a fejezet végén a fordulat csak a másik fejezet elején derült ki. Fordulatos volt, nem az jött amire számítottam. Szerelmes történet,izgalmas. Hétköznapi történet, akár velem is megtörténhetne és ez tetszett. A szereplők idegen szavakkal is beszéltek és ez érdekes volt.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék mert a végen megtalálja az igaz szerelmet. Lennék mert csodás családja van. Nem lennék, mert nincsen sok igaz barátja. Nem lennék, mert sokan kritizálták azért, ahogy kinéz. Lennék, mert okos, sportos és szerethető.
Annak ajánlom, aki...
Aki szeretne egy romantikus történetet olvasni. Aki kiváncsi egy magas IQ számmal rendelkező lány gondolkozására. Akit érdekel milyen az ha egy ember egyszerre járja a gimit és az egyetemet. Aki szereti a szerelmes történeteket.
Ne olvassa el, aki...
Fiúknak nem ajánlom, mert romantikus. Aki nem szereti a romantikus, szerelmes történeteket. Aki nem szereti a hétköznapi történeteket. Aki nem szereti az olyan történeteket amiben nincs semmi varázslatos és természetfeletti.