Első bevetés

FABIAN LENK: A BERNI CSODA (IDőDETEKTíVEK)

Kiadó: Scolar
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 159

1954, Svájc, futball-világbajnokság. A négy éve verhetetlen magyar Aranycsapat ellen készül kiállni a német válogatott. A világbajnoki döntőre kíváncsi idődetektíveknek a meccs előtt feltűnik egy gyanús alak, aki képeket készít a csapat titkos csodafegyveréről, a cserélhető stoplis cipőkről. Ezután éjszaka be is tör valaki a német szertáros műhelyébe… Vajon komolyan veszik-e a világhírű sportolók a három gyerek figyelmeztetését? Képesek-e megakadályozni, hogy valaki ártson kedvenc focicsapatuknak?

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
...az időutazással és a krimivel, ez egy nagyon összetett történet. Mellé a foci, mint tortára a hab, jó kiegészítő. Mind a vonaton lévő üldözés, mind az éjszakai kémkedés beleillik a könyvbe. A cserélhető stoplis cipőkről nem is beszélve. Persze kár, hogy a VB-t elvesztettük...:(.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert jó sok kalandban vennék részt. Az időutazás is nagyon izgatna. Az 1954-es VB-t is megnéztem volna élőben, az Aranycsapat lenyűgöző lehetett. Kár, hogy nem győztünk...!
Annak ajánlom, aki...
...szereti az időutazást és a barátságot. Na és persze a focit :) - és annak a történetét. A benne található krimiről nem is beszélve. A nyomozás sok ember érdeklődését kelti fel.
Ne olvassa el, aki...
...utálja a merényletekről szóló könyveket, mert ebben a műben nagy szerepet tölt be a "jelenléte". Aki nem szereti a focit, az bele se kezdjen!!! Aki pedig abban reménykedik, hogy megnyerjük a VB-t, felejtse el! Ezt saját káromon tanultam... .

Easy Readers / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Az időutazás és a kaland egy legendás focimeccsen, a végére egy kis krimivel - ez egy nagyon jó könyv!