Családom és egyéb állatfajták

FEHéR KLáRA: BEZZEG AZ éN IDőMBEN

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 224

„Bezzeg az én időmben nem csavarogtak fiúkkal a lányok.” "Bezzeg…" – mondják mindenre a felnőttek. Katit azonban nem érdeklik a régi történetek, ő most tizenöt éves, most szerelmes, most akar boldog lenni. Csak az első bál éjszakáján ébred rá: 1941-et ír a naptár, amikor a történelem, a felnőttvilág bármikor elszakíthatja őt szerelmétől, akár örökre is. Fehér Klára könyve az egyik legnépszerűbb ifjúsági regény. Mi lehet a titka? Talán az, hogy egy ilyen szomorú korszakról is képes bölcs derűvel mesélni. A szeretni való szereplők, a humoros helyzetek a mai olvasó számára is közelivé, átélhetővé teszik Kati és Laci történetét.

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
vicces fordulatok voltak a könyvben. A szerelem Kati és Laci között egy nagyon romantikus történetté alakította a könyv végét. Ami viszont zavart az az, hogy a történet a 2. világháború elején játszódott. És ahogy olvastam, úgy láttam, a főhőst is zavarta a háború.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert egyrészt fiú vagyok, a főhős pedig lány. Másrészt nem igazán laknék Budapesten. Az még hozzá tartozik, hogy a főhősnek két lány testvére van (nekem elég ez az egy is). Igazság szerint a világháború elején se állnék szívesen...
Annak ajánlom, aki...
-t nem zavar egy iskolát kedvelő, példás szorgalmú lány és a háború. Akit érdekel a szerelem, annak is egy jó könyv. A háborús hátteret a végére el lehet hanyagolni, bár az fontos része volt a főhős szülei történetének is. Annak is ajánlom, aki látni szeretné, hogy milyen volt 80 évvel ezelőtt kamasznak lenni.
Ne olvassa el, aki...
fiú és nem szereti a lányos történeteket, vagy óvakodik a szerelemtől (esetleg mindkettő). A hazudozások esetleg valakit zavarhatnak, ezért nekik sem ajánlom. Aki pedig irtózik az iskolától (mint én), annak is rossz hírem van: a könyv főszereplője ugyanis imádja az iskolát!

Easy Readers / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Kati, a mindig szorgalmas tini lány hamar megtapasztalja a saját bőrén is a szerelem bolondos mellékhatásait, amikor váratlanul szembetalálja magát szerelmével Lacival, akit maga Kati hazudott.