Állati elmék

FEKETE ISTVáN: Hú

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 314

A folyó fölött emelkedő magaspart barlangjaiban emberemlékezet óta baglyok élnek. Az egymást váltó nemzedékek mindig ide hordják zsákmányukat, itt költik ki és nevelik fel fiókáikat, engedelmeskedve a bagolyélet sok évezredes törvényeinek. De sorsuk összefonódott az e tájon élő emberek sorsával is, a tatárjárás, a török hódoltság, a szabadságharc néhány jelenete ott tükröződött nagyra nyitott, figyelő szemükben. Ebben a folyóparti barlangban született Hú is, itt táplálták szülei, de mielőtt kirepülhetett volna, megjelent a barlangban az ember, és magával vitte Hút és két testvérét. Ezzel kezdődik a történet, melynek során Hú sok különös tapasztalatot szerez az emberek világában, míg végül a második világháború kitörésekor visszanyeri szabadságát.

A könyv már foglalt!

Félvér Hercegnők / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Jó volt olvasni, mert nagyon tetszett a történet és ahogy meg volt fogalmazva. Kicsit régies volt, de a történet nagyon élvezhető volt. Tetszett, mert betekintést nyerhetünk egy bagoly életébe.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék, mert jó lenne bagoly lenni. Nem lennék, mert elszakítanának a családomtól. Azért se lennék, mert fogságban nem jó élni.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti az állatos regényeket. Annak is, aki szereti ha kicsit régiesen van megírva a könyv. Meg annak is, aki szereti a baglyokat.
Ne olvassa el, aki...
Az ne olvassa el, aki nem szereti az állatokat, a baglyokat meg főleg nem. Az se vegye kezébe ezt a könyvet, aki nem elég idős hozzá, mert egy bizonyos kor alatt nem lehet megérteni a regényt. Aki nem szereti a hosszú tájleírásokat.