13-as körzet

FINY PETRA: KETTő

Kiadó: Tilos az Á Kv.
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 214

Finy Petra Másvilágok-trilógiájának első része, a világokat és a trilógia darabjait a tizenöt éves Nikk személye és útja köti össze. De mi történik, ha a különböző világok összecsapnak egymással? Melyik tud felülkerekedni a másikon? És Nikk melyiket fogja választani…? Nikk és családja Tisztavárosban lakik, ahol az élet minden területét szigorú törvények szabályozzák, és lakói kiszolgáltatottak a polgármester, Blanco hatalmának. Nikknek azonban váratlanul el kell menekülnie a városból, és kalandos útján egy másik világba kerül, ahol találkozik az élet eddig nem ismert örömeivel, szépségével. A varázslatos Kettők világában az emberek ösztönös, természetközeli lényét nem nyomja el a kötelezően szedett gyógyszer hatása, és Nikk rejtett képességei is kibontakoznak, azonban szomorú titkokat is tartogat számára az új világ felfedezése. Itt egy másik társadalmi rendet talál, új tapasztalatokat szerez, új barátokra talál és új problémákkal kell szembenéznie.

A könyv már foglalt!

Éjfürt / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a futurisztikus világa miatt kissé el tudtam vonatkoztatni attól, ami körülöttem történt. A könyv egy teljesen más világba repített és a végén már én is részesének éreztem magam a történetnek.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regény főhőse, ugyanis szerintem túl sok teher van a főhős vállán. Ezt szerintem senki se vállalná.
Annak ajánlom, aki...
esetleg olvasta az Útvesztő című könyvet és tetszett neki, valamint fantasy-t, sci-fit, esetleg valami futurisztikusat szeretne olvasni.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a valóságtól elrugaszkodó történeteket, ugyanis ez a regény minden lehetséges módon megteszi ezt.