Pop, csajok, satöbbi

FRANCES HODGSON BURNETT: A TITKOS KERT

Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 323

A titkos kert valahol Angliában található, szigorú falakkal, vadul burjánzó növényekkel rejtve a kíváncsi szemek elől. A kastély szomorú és titokzatos urán kívül élő ember ide be nem teheti a lábát. Egyvalaki, a csúnyácska, árva, mogorva kis Mary, mégis megszegi a tilalmat. És a varázslatos természet észrevétlenül átformálja a kislányt, s nemcsak barátokra lel, hanem maga is képes gyógyítani, örököt adni – akár a megszelidített, csodálatos vadon.

A könyv már foglalt!

A 12. körzet / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Csodálatos történet volt egy beteg kisfiúról,akit egy mogorva kislány és egy titkos kert gyógyított meg. Elgondolkodtató történet arról,hogy mennyit jelent a barátság a törődés és az akaraterő. Szeretem a barátságot és ebben a könyvben egy gyönyörűre van példa.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a főhős helyében,mert nem biztos,hogy lenne bennem annyi erő,hogy meggyógyítsak egy olyan gyereket,aki hisztis és nem könnyű vele bánni.Jó lenne egy ilyen barát,mint ami Marynek van.
Annak ajánlom, aki...
Szereti az elgondolkodtató történeteket,titkos házakat/kerteket és csodálatos gyógyulásokról szóló meséket.Imádja a barátságot,és az állatokat.El tud, és el is szeret gondolkodni a tanulságos történeteken .
Ne olvassa el, aki...
Nem szereti a szomorú és a beteg emberekről szóló történeteket.Nem szereti a titkokkal teli műveket.Hosszú könyvet nem szeret olvasni.

A 12. körzet / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Egy mogorva kislány nem szereti az embereket,mert egész kiskora óta elkényeztették.Szülei meghalnak, nagybátyjához kerül.Így fedez fel egy titkos kertet,házrészt,hangot,szobát.A kert meggyógyítja új barátjával együtt .Megtanulja szeretni az embereket,és normális gyerek lesz belőle.