13-as körzet

GáRDONYI GéZA: IDA REGéNYE

Kiadó: Akkord
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 406

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

A félárva, zárdában nevelkedett Idának az apja, Ó Péter borkereskedő gazdag hozománnyal, hirdetés útján keres férjet: sürgősen szabadulni akar leányától, hogy továbbra is szabados életmódjának hódolhasson. A leendő férjnek életmentő a pénz, hisz tehermentesítheti vele nővére birtokát, s jómagának is alkalma nyílik festői ambíciói megvalósítására. Az esküvő előtt Balogh Csaba és Ó Ida megfogadja egymásnak: üzleti alapú és szigorúan formális házasságukat egy esztendő múltán felbontják…

A könyv már foglalt!

Betűaratók / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Szép, szerelmes történet volt. az elején furának tartottam hogy csak a pénzért házasodik meg Csaba.Jó érzés volt mikor a két szereplő igazán szerelmes lett egymásba, amiről Ida is mindíg álmodozott. A félreértések izgalmat hoztak a történetbe.A szerelem kibontakozása a két fiatal között a történet haladásával egyre nő és nő. Nagyon jó volt, hogy happy end lett a vége, mert ezért lehetett szorítani a regény olvasása alatt.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék szívesen Ida az elején mert kolostorban apácaként nevelkedett.Én nem élnék ilyen gyermekkort. és az édesapja nagyon gonosz vele.A lány csalódik is benne amiért nagyon dorbézolós, léha életet él. Ám a történet végén rátalál az igaz szerelemre és boldogan él. Ezt mindenki szívesen átélné.
Annak ajánlom, aki...
Szereti a szerelmes regényeket. De a történet az első világháború előtt játszódik tehát nem a mai korban. Így a szókincse szerkezete kicsit régies. De ezért is különleges. Aki szereti a bonyodalmakat félreértéseket és utána azok tisztázását.
Ne olvassa el, aki...
Fiú, mert szerintem ez nem kifejezetten egy fiúknak való könyv. Aki nem szereti a szerelmes történeteket, annak formálódását kifejlődését. Aki csak kortárs költők könyveit szereti. Aki nem érti/szereti a régies szóhasználatot. Aki csak az varázslatos akcióval teli történeteket szereti.