Alkonyat

GARRY DOUGLAS: HEGYLAKó

Kiadó: Móra
Kiadás éve: 1989
Oldalszám: 243

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

A középkori Skócia távoli és ködös tájain, ahol mindenre elszánt, állig felfegyverzett kemény férfiak ütköznek össze a nagy csaták során, az a hír járja, hogy van egy férfi, aki halhatatlan, és csak akkor lehet megölni, ha a varázskarddal levágják a fejét. MacLeod nevével évszázadok múlva a mai Amerikában találkozunk újra, amikor is már birtokosa a félelmetes erejű varázskardnak, s elhatározza, hogy életre-halálra megmérkőzik régi ellenségével, az Erő és a Hatalom egyedül birtoklására törekvő, gonosz halhatatlannal: Kurgannal. Kurgan ugyancsak üldözi MacLeodot, de senki mást sem kímél, aki az útjába kerül. Egy fiatal és csinos nyomozónő megpróbálja kideríteni az érthetetlen gyilkosságok igazi elkövetőit, s így bukkan a rejtélyes származású férfiak nyomára. MacLeod végül felfedi előtte titkát, s most már együtt küzdenek meg az emberiség felett gonosz uralomra törekvő Kurgannal

A könyv már foglalt!

Pontosan pontatlanok / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
ezen könyvet elolvasva rájöttem ,hogy az ember egyetlen élete (bármeddig is tart) amely véges mennyire nagyon fontos.Tanuljuk meg jobban értékelni a jelent amely körülvesz minket ezek után átértékelni emberi kapcsolatainkat és barátságainkat.Megbecsülni azt amikkel és akikkel rendelkezünk-így talán egyetlen életünk olyan lehet amilyet megálmodtunk magunknak.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék!Nem szeretném ,ha folyamatosan üldöznének,ha folyton a fejemet szeretnék ellenségeim leskalpolni.Nem szeretem az ilyen fajta erőszakot.A halhatatlansággal nem tudok azonosulni mivel a földön élő emberiség élete egy emberöltőre vonatkozik.
Annak ajánlom, aki...
szereti a természetfeletti,hihetetlen, valósággal ellentétes történeteket.Aki szereti az erőszakos olvasmányokat.
Ne olvassa el, aki...
nem tud vagy nem szeretne átélni egy évszázadokon át szárnyaló "örök" élettel rendelkező történet főhősének életébe belelátni-vagy kicsit bőrébe belebújni.

Pontosan pontatlanok / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: A történet évszázadokra vissza nyúló,izgalmas-meseszerű és valósággal ellentétes regény.