Alkonyat

GEORGE R. R. MARTIN: TRóNOK HARCA

Kiadó: Scolar
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 181

A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

A Trónok harca lebilincselő fantasy, amely klasszikus lovagkirályságot tár az olvasó elé: Westeros fölött valaha a sárkánykirályok uralkodtak, ám a Targaryen-dinasztiát 15 évvel ezelőtt elűzték, és most Robert Baratheon uralkodik hű barátai, Jon Arryn, majd Eddard Stark segítségével. A konfliktus középpontjában Deres urai, a Starkok állnak. Olyanok, mint a föld, ahol születtek: makacs, kemény jellemű család. Szemünk előtt hősök, gazemberek és egy gonosz hatalom története elevenedik meg. Ám hamar rá kell ébrednünk, hogy ebben a világban mégsem egyszerűen jók és gonoszok kerülnek szembe egymással, hanem mesterien ábrázolt jellemek bontakoznak ki előttünk különböző vágyakkal, célokkal, félelmekkel és sebekkel. Martin legnagyobb erőssége hogy meg tudja újítani, élettel tölti fel azt a műfajt, amit a sok populáris Tolkien-imitáció évtizedeken át klisék sorozatába fojtva ismételgetett. A jég és tűz dalának első kötete egy világteremtő fantasy eposz nagyszabású felütése.

A könyv már foglalt!

A varázslóárnyvadász... / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Azért élveztem olvasni, mert lekötött az élet menete Westeros-ban. Tetszett a több szálon futó történet is.(Habár Daenerys-é szerintem izgalmasabb volt.) George R. R. Martin mindent megtett a sikerért(ami ki járt neki) azzal, hogy teremtett egy új nyelvet(Dothraki). Tetszett a családok viszálykodása is. A sorozatot nézem, de a nevekbe( a könyv elolvasásáig) bele voltam kavarodva. Persze most már minden kitisztult. A könyv, igaz, hogy nem gyakran olvasok ilyen könyvet, azért tetszett.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a főhős. Elsősorban azért, mert nincs igazán FŐhőse inkább több egyenrangú karakter viszi a történetet előre. Másik oknak meg ott van az, hogy elég erőszakos a világ amit az író felépített és ölni kell az életért.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlanám, aki szereti a fantasy-t, de már betöltött egy bizonyos kort. Aki szereti a középkor(szerű) regényeket az nem fog csalódni. A könyv több részes és elég hosszú is, ezért ajánlatos, annak elolvasni aki bírja a hosszú könyveket.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, aki viszolyog a nyílt erőszaktól és a szexualitás témakörétől(ezért nem ajánlom gyerekeknek). Ha unod a hosszú, száraz tárgyalásokat, azt, hogy nem halad a történet, akkor ez nem a te könyved lesz.

A varázslóárnyvadász... / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: A történet egy bohókás világban játszódik ráadásul ezer és egy szálon futva mutatja be a királyságot. Jó italok, sok szórakozás, néha nőkkel máskor háború közben.