Röhög az egész osztály

GERALD DURREL:L A HAHAGáJ

Kiadó: Európa
Kiadás éve: 1987
Oldalszám: 254

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

Zenkali – az Indiai-óceán egy mesebeli szigete – épp a nemzeti függetlenség küszöbén áll, egy roppant felvilágosult császár (általános becenév: Csaszi) uralma alatt. Igen ám – csakhogy az angolok hajdani gyarmatbirodalmuknak ezen a parányi területén haditengerészeti támaszpontot és repülőteret akarnak építeni, minek érdekében ki kellene pusztítani a szigeti növény- és következésképpen állatvilág javát… Gerald Durrell – aki regényírónak éppoly jeles, mit a kipusztulásra ítélt élővilág megmentőjének – szemmel látható élvezettel meséli el, hogyan fullad kudarcba a zordon terv, s hogyan marad meg mesebeli ősállapotában a paradicsomi sziget flórája és faunája, megőrizvén ezáltal a szigetnek és különösnél különösebb lakóinak békességét és jólétét. A „Családom és egyéb állatfajták” immár sorozattá terebélyesedő meséinek méltó párja ez a bájos regény – avagy inkább ökológiai tündérmese. A szöveget ezúttal is Réber László közkedvelt illusztrációi kísérik.

A könyv már foglalt!

Barackok!!! / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
nagyon tetszett, ahogy az író egy nagyon fontos gondolatot- ami nem csak a történet szereplőit, ha nem minket is érint-oszt meg velünk, és ezt teszi olyan humorral, ami ha leesik, nagyott puffan. Szerintem ez egy tipikusan olyan könyv, amit azoknak az embereknek lehet ajánlani, akik nem vágynak, csak egy nyugott, kiegyensúlyozott történetre.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a főhős helyében, mert nagyon szeretnék ilyen elbűvölő emberekkel találkozni, és olyan helyeken járni, mint ami a könyvben leírtak. Másrészt, olyan kedves népet és vezetőket,mint Zenkalin vannak, biztos nehezen lehet a mi világunkban találni.
Annak ajánlom, aki...
szeretne új és vicces emberekkel ''ismerkedni" és aki szereti a fárasztó, mégis kedves poénokat.
Ne olvassa el, aki...
Aki izgalmakkal teli könyvet, erőszakot, és vért szeretne olvasni, mert ez a könyv a legkevésbé sem elégíti ki ezeket az igényeket.