13-as körzet

GéVAI CSILLA: LíDIA

Kiadó: Tilos az Á Kv.
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 152

A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

„Egy éve egy sort sem írtam. De mától újra odakényszerítem magam a monitor elé.Elhatároztam, hogy ezúttal kitartóan fogom vezetni a naplómat. KITARTÁS! Nem éppen erényem, de fejlesztem! Ezen a nyáron azt is elhatároztam, hogy még őszintébb leszek magamhoz, és leszámolok az őrültségeimmel. Nem igaz, hogy azt várom megértsenek. Tudom, fura: egy rég halott férfiba vagyok szerelmes. Miért kell automatikusan belenyugodnom abba, hogy nem élhetek vele? Halkan megsúgom, olvastam én már olyan esetről is, hogy valaki beleszeretett Leila hercegnőbe a Star Warsból, vagy egy rajzfilmfigurába. Szóval ezek után miért ne barátkozhatnék olyan emberekkel, akik létező személyek… voltak? Ők legalább éltek valamikor! Csakhogy én megígértem magamnak, hogy így tizedikre összeszedettebb leszek, nyitottabbá válok, belépek a jelen valóságos kapuján, és… ugyanolyan ügyesen fogom elfogadni a kézzelfogható valóságot, mint a többiek, MERT EZ A NORMÁLIS! Normálisabb leszek!"

A könyv már foglalt!

Pontosan pontatlanok / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
A történet kiválóan mutatja be a főhősnő életét, betekintést nyerhetünk a nem túl kellemes múltjába, mérlegelhetjük döntéseinek helyességét, vele együtt képzelődhetünk halott festőről. Nem a tipikus tininapló, és épp ez a legjobb benne. Aranyos illusztrációi feldobják a könyvet, és szavai között a legtöbb mai.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Azért lennék, mert Lídia életében sok az izgalom, ráadásul hasonló az érdeklődési körünk is. Plusz ok az is, hogy drámaszakköre jár és tehetséges is.
Annak ajánlom, aki...
Szereti a napló stílusú könyveket, akik szeretik a mindennapi, mégis izgalmas regényeket. Aki nem szereti a hosszú könyveket, de elvárja hogy tartalmas legyen a történet annak is tetszeni fog. Fiúk-lányok egyaránt élvezhetik a könyvet, bár a lányok jobban megérthetik a hősnőt. Főleg a főszereplő korosztálya (kamaszok) fogják szeretni a könyvet, de az idősebbeknek is ajánlom.
Ne olvassa el, aki...
Nem szeretné egy 14 éves hétköznapi lány naplóját olvasni. 11-12 év alatt sem ajánlom.