Éhezők viadala

GOMBOS PéTER: VáNDOROK

Kiadó: Pont
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 145

Egy bezárt könyvtárban csapatnyi fiú furcsa szerkezetre bukkan. Részben a véletlennek is köszönhetően különös utazásra indulnak, s közben rájönnek a Vándorok titkára. Kik ők valójában? Tényleg az írók tudják a megoldásokat a jelen – és a jövő – problémájára? Hogy lehet egy időben egy helyen Robinson Crusoe, Doktor Dolittle és Jules Verne? Az biztos, az időutazás nem elég a válaszokhoz. A történet több helyszínen és időben játszódik, a „fő” idősík egy jövőbeni diktatúra anatómiáját írja le. A főszereplők itt és ekkor élő gyerekek, akik társaiknál jobban vonzódnak a – többnyire már betiltott – ifjúsági regényekhez. Ez azonban nem biztos, hogy elég a változáshoz, de talán még a túléléshez is kevés… Kalandregény a javából Gombos Péter műve, aki a kamaszvilágból alig kinövő ifjaknak nyújt izgalmas intellektuális olvasmányélményt.

A könyv már foglalt!

Porcelán hercegnők / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Mert átélhettem milyen az időutazás. Hogy ez a könyv megmutatta nekem milyen fontos a barátságok és hogy kitartónak kell lenni. Tetszett hogy leirta mit csinálnak a gyerekek és közben a szülők. Megmutatta milyen lenne könyvek nélkül élni. Megmutatta milyen egy túl modern világban gyereknek lenni.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Itt hat főszereplő van. Lennék a helyükben mert kipróbálhatnám az időutazást. Lennék mert szerető barátaim lennének. Lennék mert bebarangolhatnám különböző városokat különböző időkben.
Annak ajánlom, aki...
Szereti az időutazást. Szereti a viszonylag bonyolultabb könyveket. Aki odafigyelve olvas. Én ezt fiúknak kifejezetten ajánlom. Aki elmúlt 12 éves.
Ne olvassa el, aki...
Aki nem szereti a bonyolultabb szerkezetű könyveket mivel nekem ez néha egy kicsit érthetetlen volt. Aki szereti a régebbi könyveket és irókat. Aki nem szetei az olyan könyveket amikben nincs szerelmi szál és nincs lány szereplője.

Porcelán hercegnők / kreatív feladatok

Összefoglalás SMS-ben: Ez a történet egy olyan világban játszódik ahol törvénybe ütköző, ha valaki olvas könyvet, újságot vagy úgy bármit. Van azonban egy csapat fiú akik szembeszállnak a törvénnyel és bemennek egy elhagyatott könyvtárba ahol különböző rejtélyek várnak rájuk. Többek közt időutazás a múltba és találkozás híres írókkal. A fiúknak különböző problémákkal kell szembeszállniuk.