13-as körzet

H. G. WELLS: MR. POLLY LáZADáSA

Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 242

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

„Egy tiszteletreméltó kandúrmacska csíkos. A macska csak úgy ér valamit, ha csíkos. Bizony. Akarok egy macskát és egy kanárit is. Erre ugyan még nem gondoltam azelőtt, de tudják, a macska és a kanári úgy összeillenek. Nyári időben majd ott fogok reggelizni a bolt mögötti kis szobában, a nap be fog sütni az ablakon, a macska ott fog dorombolni a széknél, a kanári énekel… Mrs. Polly egy nagy darab szalonnát fog pirítani. Ragyogó szalonna, ragyogó macska, ragyogó kanári, ragyogó teafőző. És Mrs. Polly…” – írja a szerző. E regénye azt a nyugalmat és sokszor áhított légkört sugallja, mely mai rohanó világunkban sajnos szinte már ismeretlen.

A könyv már foglalt!

Pontosan pontatlanok / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a tőlünk idősebb generációk azaz szüleink és nagyszüleink pont most a pályaválasztás küszöbén próbálnak terelgetni,hogy olyan hivatást találjunk magunknak ,amelyet szívesen és örömmel végzünk.Ez a könyv számomra pontosan ezt élezte ki,olyan sok és nehéz kihívásokkal kell megküzdeni és megbirkózni életünk és a majdani pályánk során,hogy azt csak és kizárólag a munka tisztelete és szeretete mellett tudom elképzelni.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Úgy gondolom nem lennék,jó volt elolvasni ezt a remek könyvet de azonosulni nem szeretnék a főhőssel.Érdekes a szemléltetés ,a gondolatmenet és a vívódás részletes leírása.
Annak ajánlom, aki...
Szereti az elgondolkodtató akár "több szálon futó" történeteket.Aki szereti a már-már hihetetlen leírásokat.A főhősünk lázad a könyv címe is erre utal.Lázad a kispolgári élet értékei a látszatvilág ,és a külsőségek ellen.A szerző szándékosan és jól érezteti mondandóját az olvasóval.A gondolatmenet amelyre a mű épül tükröt tart a jelennek a múltnak és jövőnek.
Ne olvassa el, aki...
Nem szeret olvasni,vagy az olvasottakon elmélázni és töprengeni.Nem kíván belegondolni ,mi vár ránk a jövőben-jövőnkben .Aki a mának él, a múlt a történelem tisztelete nélkül. Akinek nincsenek tervei vágyai megvalósításra váró álmai.